Konjuh u polufinalu u San Joseu, vraća se u Top 100

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA – 116.) probila se do polufinala WTA 500 turnira u američkom San Joseu, gdje je u četvrtfinalnom dvoboju svladala Kineskinju Shuai Zhang (WTA – 51.) s 3-6, 6-2, 6-0 za jedan sat i 39 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio treći dvoboj Konjuh i Zhang te treća pobjeda 23-godišnje Dubrovčanke koja je probojem u polufinale Mubadala Silicon Valley Classica osigurala povratak među 100 najboljih tenisačica svijeta na novoj WTA ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak. Posljednji put je Konjuh bila u tom društvu na kraju 2017. koju je završila kao 44. na pojedinačnoj WTA listi.

Na putu prema finalu u San Joseu Ani na putu stoji još samo Amerikanka Danielle Collins (WTA – 36.) koja je u četvrtfinalu pobijedila polufinalisticu olimpijskog turnira u Tokiju i Kazahstanku Jelenu Ribakinu (WTA – 20.) sa 7-6 (5), 7-6 (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.