Đoković na brisanom prostoru: Tko se sve ‘urotio’ protiv srpskog tenisača?

đokoviću
Foto: fah

Ako je vjerovati srpskim medijima, a kome vjerovati ako ne njima, cijeli svijet ne prestaje s urotom protiv srpskog tenisača Novaka Đokovića, koji je očito, kao što to lijepo indirektno zaključuju Vučićevi tabloidi, ostavljen na brisanom prostoru. Sam protiv svih. Baš filmski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potezu je bivši Miloševićev dvorski redatelj, Emir Kusturica, koji bi, ako ništa drugo, mogao snimiti jedan akcijski film o borbi Novaka Đokovića protiv vjetrenjača, iako sam protiv svih, iako na meti globalnih urotnika, Đoković je ipak uspio ostati najbolji tenisač svijeta. Kako su mu tako nešto dozvolili ti svjetski moćnici, mediji i tenisači koji ga ne vole, a kako pišu ”hrvatski” mediji čak i ”mrze”? Potpuno je nevjerojatno da jedan ozbiljan ”hrvatski” dnevni list može u naslovu napisati da ”mnogi mrze” Đokovića, a onda dodati kako se eto otkrilo i zašto. Naravno, nitko ne mrzi nikoga, posebno ako je normalan, jer mržnja ne donosi ništa dobro nikome, pogotovo ne onome koji eventualno mrzi, pa tako ni srpskog tenisača. Radi se jednostavno o antagonizmu, rubnom, ali ipak antagonizmu, rivalstvu te ljubomori, zavisti… Ipak je Đoković vrhunski tenisač i ima puno onih koji bi voljeli da ATP ljestvicu predvodi Rafael Nadal, ima puno onih koji bi voljeli da je na prvom mjestu Roger Federer… Znači li to da svi oni ”mrze” Đokovića? Mrze li Hrvati Đokovića ako navijaju za Marina Čilića? Ipak, potpuno je jasno da ”urota” postoji, oduvijek su svi Srbi, u svim ”srpskim zemljama”, bili žrtve urote. A samo su se ”branili”.

Tako je dio Vučićevih tabloida, koji istinu napišu tek kad pogriješe, napao austrijskog tenisača Jürgena Melzera, inače člana Savjeta ATP igrača, a koji je kazao da prvi tenisač svijeta Novak Đoković ne govori istinu, ili pučki rečeno – ”laže”. Naime, u kolovozu je Đoković osnovao navodno neovisnu Asocijaciju tenisača (PTPA) te se našao na listi kandidata za izbore upravo u Savjetu igrača, koji je ranije napustio. Neki kažu Novak bi ”sjedio na dvije stolice odjednom”.

Đoković je to potvrdio te je kazao kako su ga predložili igrači, ali i da je Savjet donio pravilo da jedan tenisač ne smije biti član dva udruženja. Melzer tvrdi da to što kaže Đoković nije istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bili smo usko povezana grupa i pokušali smo sve to voditi kako treba s menadžmentom ATP-a i članovima Odbora. PTPA je sasvim druga stvar. Đoković govori o tome da je sada preko noći doneseno pravilo te da nitko iz PTPA ne misije sudjelovati u Savjetu, to je potpuna besmislica”, kazao je Melzer te je dodao:

‘Iznenađen sam jer je Đoković sada toliko iznenađen. Iznenađen sam jer Đoković misli da se to protiv njega preko noći sve razvilo”, zaključio je Melzer. Dakle, i dio tenisača, ako je vjerovati nekim ”hrvatskim” i Vučićevim medijima, se urotio protiv Novaka Đokovića. Ne čudi stoga naslov: ”Sramota, opet udaraju po Novaku…’

S druge strane, zanimljivo je kako ti isti ”mediji” pišu da se Novaku Đokoviću, kojeg navodno cijeli svijet ”mrzi”, ”klanja” taj isti ”cijeli svijet”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.