Donna Vekić lakoćom preko Ajle Tomljanović do četvrtfinala Istanbula

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Istanbulu nakon što je u dvoboju drugog kola pobijedila sunarodnjakinju s australskom putovnicom Ajlu Tomljanović 6-1, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je dominirala cijeli meč i slavila je nakon svega 72 minute. U oba seta je po dva puta oduzimala servis svojoj suparnici. U prvom setu kod rezultata 1-0 i kod 4-1, dok je u u drugom setu povela 4-0 uz dva breaka.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Donnina pobjeda. Prvi put je slavila u rujnu 2014. u kvalifikacijama turnira u kineskom Wuhanu.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunjke Irine-Camelije Begu koja je u 2. kolu pobijedila Amerikanku Christinu Mchale 6-4, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić i Begu su do sada igrale dva puta međusobno i oba puta je slavila 27-godišnja Rumunjka, trenutačno 37. tenisačica svijeta, dok Vekić drži 54. mjesto. Prvi put su igrale 2012. u Taškentu gdje je Begu slavila 6-4, 6-4, dok je dvije godine kasnije u Moskvi pobijedila 7-6, 1-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.