Drag queen potvrdio da su imitirali posljednju večeru: Tvrdi da se ne radi o provokaciji

Foto: X

Drag queen i drugi koji su sudjelovali u parodičnom skeču na posljednju večeru tijekom otvaranja Olimpijskih igara u Parizu potvrdili su da je izvedba bila namijenjena imitaciji slavne slike posljednje večere Leonarda da Vincija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski drag queen i reper poznat kao Piche iz serije Drag Race France, a pravog imena Mike Gautier, govorio je za francuske medije rekavši da je namjera bila napraviti sliku Posljednje večere.

>Bartulica reagirao na šokantnu scenu s otvorenja OI: Što tko sije, to će i žeti

“Dobili smo puno poruka podrške i ljudi koji su bili jako sretni što sam bio tamo i jako iznenađeni što su drag queenovi bili na ceremoniji otvaranja”, rekao je, dodajući da protivljenje izvedbi ukazuje na to da “smo uspjeli i učinili smo ono što je trebalo učiniti, da smo bili pošteni i reprezentativni”.

“Umjetnost uvijek dijeli. Sve dok ne gane ljude, za mene to nije umjetnost”, rekao je, tvrdeći da parodija na Posljednju večeru “nije provokacija” jer je “to biblijski prikaz koji se desetljećima iznova koristi u pop kulturi i zapravo nikada nije bio problem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije bilo pravih provokacija niti bilo čega što je doista bilo bezobrazno. Uopće se nismo rugali slici… to zapravo smeta samo zato što queer i drag queens koriste taj prikaz”, dodao je.

>Brojne kritike na otvorenje OI u Parizu: Forsirani ‘woke’ i parodija na posljednju večeru

Barbara Butch, lezbijka koja je nosila srebrno pokrivalo za glavu s aureolom i dekoltiranu haljinu dok je portretirala lik Isusa u ruganju posljednjoj večeri, rekla je da je svrha ceremonije otvaranja okupiti ljude.

Kako pišu Catholich Herald i drugi mediji, ali i korisnici društvenih mreža, Butch je objavila sliku zaslona svoje izvedbe u parodiji posljednje večere iznad slike Da Vincijeve originalne slike na svom Instagram računu uz komentar, “O da! O da! Novi gay zavjet!”. Objava je naknadno izbrisana. Po tome mnogi zaključuju kako je aludirala na Novi Zavjet(New Testament).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.