Dramatična pobjeda Foss-Solevaaga, Filip Zubčić 16.

zubčić
epa08264535 Filip Zubcic of Croatia reacts in the finish area during the second run of the Men's Giant Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Hinterstoder, Austria, 02 March 2020. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Svjetski prvak u slalomu Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag ostvario je svoju prvu pobjedu u Madonni di Campiglio, a drugu u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup, nakon što je uvjerljivo najbolji u obje vožnje, Francuz Clement Noel, pao i promašio zadnja vrata te ostao bez plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski skijaši Filip Zubčić i Matej Vidović došli su do novih bodova. Zubčić je osvojio 16. mjesto, dok je Vidović završio na 26. mjestu.

Obojica su bili na začelju onih koji su izborili drugu vožnju. Zubčić je ušao kao 27., a Vidović kao 28. Nažalost, Matej nije uspio iskoristiti bolju startnu poziciju u drugoj vožnji, u kojoj je startao kao treći. Imao je 25. rezultat među 26 skijaša koji su došli do cilja pa je na kraju bio posljednji među dobitnicima bodova.

Filip Zubčić je u drugoj vožnji imao 12. rezultat, što mu je donijelo napredak od 11 mjesta i novih 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Kolega je sa startnim brojem 40 zakasnio za 27 stotinki za vremenom koje je u prvoj vožnji donosilo plasman u drugu. Njegovih 48.22 sekundi bilo je dovoljno za 38. mjesto.

Rasplet na samom vrhu je bio doista nevjerojatan. Baš kao i prije deset dana u Val d’Isereu, Clement Noel je bio najbrži u prvoj vožnji, a imao je i najbolje vrijeme druge vožnje sve do zadnjih vrata prije kojih je bio izbačen iz ravnoteže, pao je i promašio ih te na boku uklizao u cilj. Semafor je pokazao sekundu i jednu stotinku prednosti, ali Noel je ostao i bez nove uvjerljive pobjede i bez bodova.

Do pobjede je stigao Sebastian Foss-Solevaag koji je prije deset mjeseci u Cortini d’Ampezzo osvojio naslov svjetskog prvaka, a sada je na talijanskom snijegu došao i do prve pobjede u ovoj sezoni Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nje je stigao sa deset stotinki prednosti pred Francuzom Alexisom Pinturaultom, a na postolju se ponovno našao Šveđanin Kristoffer Jakobsen, koji je bio samo stotinku sporiji od osvajača Velikog kristalnog globusa u prošloj sezoni.

Današnjom pobjedom Foss-Solevaag je sa 140 bodova došao na diobu prvog mjesta sa Jakobsenom u redoslijedu najboljih slalomaša, dok je treći Noel sa 100 bodova. Filip Zubčić je na toj ljestvici peti sa 75 bodova, a Matej Vidović je na 25. mjestu sa 17 bodova.

U ukupnom redoslijedu vodi Švicarac Marco Odermatt sa 633 boda, ispred Austrijanca Matthiasa Mayera koji ima 405 bodova. Filip Zubčić je na 12. mjestu sa 162 boda, a Matej Vidović je na 94. mjestu sa 17 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski kup za skijaše nastavlja se sljedećeg tjedna u Bormiju, gdje će od 28. do 30. prosinca biti održan jedan spust i dva superveleslaloma, dok će prvi sljedeći slalom biti održan na sljemenskom Crvenom spustu, 5. siječnja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.