Duvnjak: ‘Nadam se da više nikad neću propustiti neko prvenstvo’

duvnjakom duvnjak
Foto: fah

Hrvatski rukometaši su s dvije pobjede nad Finskom osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo, a nakon što je propustio europsku smotru, u nacionalnu vrstu vratio se ponajbolji rukometaš svijeta, Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da možemo slobodno reći da smo imali malo sreće što se tiče ždrijeba, ne znam, Finska, Ukrajina, tko bi tu prošao, ali dopala nas je Finska i najbitnije je da smo već u prvoj utakmicu u Finskoj ušli jako dobro, agresivno. Znali smo da smo kvalitetniji, ali ipak to treba pokazati na terenu, prokomentirao je uspjeh protiv Finaca.

Kakav je osjećaj vratiti se u reprezentaciju nakon što je propustio EP?

– Fenomenalan osjećaj, ovo je moj najdraži dres. Svaki put kad sam ovdje osjećaj je stvarno fantastičan. Nadam se da više nikad neću propustiti neko prvenstvo, stvarno je bilo teško gledati dečke na televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedna nova reprezentacija, spoj iskustva i mladosti, koliko još možemo računati na Duvnjaka?

– To ćemo vidjeti, što će reći zdravlje, odnosno moje tijelo. Imamo fenomenalnu ekipu, naravno da možemo i još bolje igrati. Već u 10. mjesecu imamo opet kvalifikacije. Sreća je da smo imali u trećem mjesecu okupljanje bez utakmica, još se mi upoznajemo s mladima, mladi upoznaju nas, ali mislim da smo jedan dobar miks.

Produžio je na još dvije godine ugovor s Kielom, namjerava li tamo završiti karijeru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno je teško pitanje, ali da, produžio sam ugovor još dvije godine, nadam se d aće me zdravlje poslužiti pa ćemo vidjeti kad istekne ugovor.

U Ligi prvaka Kielu slijedi PSG, a u Bundesligi borba za naslov…

– Mislim da Bundesligu definitivno više ne možemo osvojiti, Magdeburg je šest bodova ispred. U Ligi prvaka igramo četvrtfinale s Parizom, uzvrat je u Kielu, to nam je velika prednost. Želja nam je otići na Final four u Kölnu. Sezona je u redu, sad nam slijedi Final four Kupa, ide to. Naravno da su svi u Kielu očekivali da se osvoji Bundesliga , ali to je tako u Bundesligi, svatko može svakoga pobijediti, zaključio je Domagoj Duvnjak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.