Dva dragulja hrvatske reprezentacije: Nakon dugo vremena Ivan Rakitić nadigrao Luku Modrića!

Foto: Twitter

Derbi, a još k tome El Classico, u kojem padne pet pogodaka, odlučujući u zadnjim sekundama, zabije ga najbolji nogometaš svijeta, svakako je derbi vrijedan svake pozornosti. Takav je bio sinoć derbi na Santiago Bernabeu, Real je poražen od preporođene Barcelone 2:3, Barcu je na putu do velike pobjede predvodio tandem Messi – Rakitić. Što bi više mogli poželjeti od nogometa iskreni zaljubljenici u ”najvažniju sporednu stvar na svijetu”, u Madridu sve su dobili, spektakl, kvalitetu, dramu, golove i na kraju pobjedu jednog od dva velika suparnika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po mnogima bila je ovo najbolja utakmica hrvatskog reprezentativca u dresu Barcelone, nakon dugo vremena u izravnom dvoboju Rakitić je nadmašio čak i svog kolegu i suigrača iz reprezentacije, Luku Modrića, koji je također odigrao jednu vrlo dobro utakmicu, kao i Rakitić i Modrić je igrao čitav susret.

Usporedba Modrića i Rakitića na Santiago Bernabeu dovodi do zaključka da su oba igrača igrala poprilično precizno, vrlo točno dodavala, no, Rakitić je asistirao i zabijao, Luka, nažalost po njega, nije. Primjerice, Ivan Rakitić imao je 49 dodavanja, Luka Modrić 42, Kad je preciznost u pitanju Hrvat u dresu Barcelone je također i u tome uspješniji od Hrvata u kraljevskom dresu. Naime, točnost dodavanja kod Luke Modrića je 88.1 posto, što je zaista sjajno, no, Rakitić je bio još uspješniji, kod njega je to 95.9 posto. Impresivna statistika hrvatskih reprezentativaca u najvećem derbiju na svijetu.  Kad govorimo o točnosti dodavanja na suparničkoj polovici recimo kako je i taj dio na strani Rakete, Modrić je u 81.8 posto imao točna dodavanja na suparničkoj polovici, a Rakitić 86.5 posto.

Modrić je tek uspješniji u dugim dodavanjima, imao ih je pet za razliku od Ivana Rakitića koji je u tri navrata uputio točnu dugu loptu prema svojim suigračima. Luka je dobio četiri, Ivan dva duela, no, Luka je izgubio 10, a Ivan samo pet duela, dakle, Raketa je i u tom segmentu imao više uspjeha sinoć od zvijezde Reala. U kratkim dodavanjima Rakitić je uvjerljivo bio ispred kapetana Vatrenih, koji je dodao 37 puta, dok je Rakitić to učinio 46 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, bit će prilike za uzvrat, ne u Ligi prvaka, barem ne ove sezone, no, zato će se vrlo brzo vidjeti tko će prvi proći ciljnom ravninom Primere, Barcelona ili Real, Rakitić ili Modrić. Unatoč porazu od Barcelone Real je ipak još uvijek u prednosti s obzirom na utakmicu manje.

Dva sjajna nogometaša, fantastična tehničara, dva nezamjenjiva dragulja hrvatske reprezentacije. Tko još, nakon svega, ima pravo reći kako Hrvatska nema vrhunske igrače i nevjerojatan reprezentativni potencijal? Samo ga treba znati iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.