Dvije pobjede Cibone odjednom; protiv Partizana s povratkom navijača

Od lijepe vijesti da je Cibona u skopu ABA regionalne lige pobijedila beogradski Partizan još je ljepša vijest da je nakon dugo vremena Dom Dražena Petrovića bio ispunjen do posljednjeg mjesta, više od šest tisuća navijača zdušno je bodrilo momčad Slavena Rimca na putu do pobjede nad gostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovom pobjedom Cibona je istaknula kandidaturu za plasman na završni turnir regionalnog natjecanja, mnogi se pitaju otkud takav preokret u momčadi koja je donedavno bila poznata po negativnim rekordima, a sada… Ove godine Cibona još ne zna za poraz. Mnogi drže da je za preporod “Cibosa” najzaslužniji trener Slaven Rimac.

– Mogli smo pobijediti samo na težak način. Tako je i bilo. Živjeli smo opasno, ali smo izdržali. Posebno teško nam je bilo u trećoj i četvrtoj četvrtini, gdje smo imali problema s osobnim greškama naših igrača, ali i ulaženjem u brzi bonus, koji nas je kočio da budemo agresivniji i trčimo prema naprijed, što je naš model igre. Bilo je tu i euforije, što je razumljivo, a znali smo i da su Partizanovi igrači naviknuli na ovakve utakmice i da su više puta pokazali da su momčad sa sto života. Bila je to muka do kraja, ali ispalo je dobro, pobjeda je tu, priča Slaven Rimac,

I sam Rimac je oduševljen povratkom navijača na Cibonine utakmice…
– Hvala im na podršci i sigurno je svatko od njih koji je izašao iz dvorane dobio najbolju pozivnicu da dođe opet. Osim onih koji su, na žalost, ostali ispred dvorane. Bez navijača, bez punih dvorana nema niti velikih momčadi niti velikog rezultata. Uvijek je to tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač utakmice Dario Šarić također je bio oduševljen navijačkom potporom.
– Zbog naše predanosti i želje Cibona uvijek zaslužuje igrati pred punim tribinama. Sretan sam da su to navijači prepoznali, u takvim trenucima mi možemo dati puno više. Uskoro nam u goste dolazi slovenska Krka, neka opet dođu navijači! Možemo i do final foura, ako budu navijači s nama. Partizan smo pobijedili u simbiozi s navijačima, to je bio jedini način. Svaka momčad koja ima potporu svoje publike ima prednost, konačno je i kod nas tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.