Dvojac iz Leverkusena: Real će se iduće godine ponovno vrhunski pojačati?

epa10230681 Leverkusen's head coach Xabi Alonso reacts during the German Bundesliga soccer match between Bayer Leverkusen and FC Schalke 04 in Leverkusen, Germany, 08 October 2022. EPA/SASCHA STEINBACH CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Real Madrid za sljedeću sezonu praktički je već posložen. Momčad aktualnog prvaka Europe predvodit će trener Carlo Ancelotti, a od glavnih zvijezda tu su svi, osim možda Rodryga, koji bi mogao napustiti Madrid. Dakle, i Luka Modrić, ali i najveće pojačanje Kraljeva, Kylian Mbappe. Bit će to ponovno respektabilna momčad sposobna za najveće stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je za predstojeću sezonu sve posloženo za sezonu nakon, odnosno sezonu 2025./2026, konture se možda tek naziru. Naime, španjolski stručnjak Xabi Alonso te mlada zvijezda novog prvaka Njemačke Bayer Leverkusena, Florian Wirtz, mogli bi od sljedećeg ljeta karijeru nastaviti zajedno u redovima Real Madrida.

Velike stvari s Bayerom

Podsjetimo, Xabi Alonso u sezoni koja je netom završila s Bayerom Leverkusenom napravio je velike stvari, poslije desetak godina prekinuo je dominaciju Bayerna u Bundesligi. Izgubio je tek jednu utakmicu cijele sezone, i to finale Europske lige od Atalante, za koju igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. U Njemačkoj je Bayer uvjerljivo došao do naslova prvaka, a stigao je i do trofeja u DFB Kupu.

Prema pisanju njemačkih te španjolskih medija imao je španjolski stručnjak veliki broj ponuda, što, naravno, nikoga ne čudi. Navodno su Liverpool te Bayern nudili velike ugovore kako bi ovog ljeta zasjeo na njihovu klupu, no on ih je odbio te je odlučio ostati još jednu sezonu u Leverkusenu. Međutim, očekuje se da bi idućeg ljeta mogao napustiti Bayer, prema pisanju njemačkih medija njegovo novo odredište trebao bi biti Madrid. Naravno, mogao bi zamijeniti Ancelottija koji navodno odlazi u mirovinu, naravno, potpuno zasluženu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Alonso zbog Reala odbio ponude Bayerna i Liverpoola, navodno je znao da će Ancelotti 2025. napustiti Santiago Bernabeu te će mjesto trenera Kraljevskog kluba biti slobodno. Prvi favorit je Xabi Alonso. Naravno, neće Alonso sam stići u Real, sa sobom će, kako piše njemački Bild, povesti i najveću zvijezdu Leverkusena – fenomenalnog Floriana Wirtza.

Ozbiljno zainteresirani

Kako smo već pisali Real je ozbiljno zagrizao za usluge 21-godišnjeg njemačkog igrača. Florentino Perez navodno ga vidi kao idealnog igrača za svoj nogometni stroj. Angažmanom Wirtza Perez bi kompletirao svoj dream team na Santiago Bernabeu. Cijena njemačke zvijezde, naravno, nije mala, Bayer navodno traži više od 100 milijuna eura te neće biti iznenađenje ako Florian Wirtz završi u dresu Reala.

Sjajna sezona

Podsjetimo, Wirtz je odigrao sjajnu sezonu u dresu Bayer Leverkusena. Naime, u 49 utakmica zabio je 18 golova uz 20 asistencija. Ne čudi stoga da su za njegove usluge zanimanje pokazali najveći europski nogometni divovi, htjeli su ga već ovog ljeta. No, ostat će u Bayeru te će po svemu sudeći nakon godine dana zajedno s trenerom Alonsom put Madrida. Tko bi odolio zovu rekordera Lige prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.