Džanan Musa osvojio nagradu za najveću nadu ABA lige

Foto: fah

Daroviti 18-godišnji košarkaš Cedevite i bosansko-hercegovačke reprezentacije Džanan Musa u utorak je proglašen dobitnikom nagrade za najveću nadu ABA lige u prošloj sezoni, objavljeno je na službenom internetskom portalu regionalnog košarkaškog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musa je najboljim proglašen glasovima trenera momčadi ABA lige, glasovima navijača i posebne komisije ABA lige. Pobjeda svestranog 18-godišnjaka, koji je u Cedevitu došao 2015. kao 15-godišnja velika nada europske košarke, bila je vrlo uvjerljiva, jer je Musa osvojio 64 % kombiniranih glasova, dok je drugoplasirani centar Mege Bemax Goga Bitadze osvojio 16 % glasova, a Aleksa Radanov iz FMP-a bio je treći sa 5 % glasova.

U svojoj trećoj sezoni u prvoj momčadi Cedevite Musin napredak je bio više nego očigledan. Dok je u prošloj sezoni igrao u prosjeku 14,5 minuta u kojima je ubacivao 6,3 koševa, imao 1,6 skokova i jednu asistenciju po utakmici, Musa je u 22 kola osnovnog dijela ove sezone prosječno na terenu bio 23,5 minute, ubaciovao 13,6 skokova, imao 3,4 skoka, 1,6 asistencija i 1,2 osvojene lopte.

Najimpresivniji učinak u sezoni imao je protiv Mornara u 9. kolu, kad je momčadi iz Bara ubacio 35 koševa šutirajući za dvice i trice 5/6, ukupno 10/12 iz igre te 10/11 sa slobodnih bacanja, a imao je i pet skokova, tri asistencije i tri osvojene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najveću nadu ustanovljena je 2014. godine, a prvi dobitnik bio je Dario Šarić koji je u toj sezoni predvodio Cibonu do naslova pobjednika ABA lige. Šarića je naslijedio Nikola Jokić, koji je nagradu zaradio u dresu Mega Leksa. U 2016. godini nagrada je otišla u ruke Ciboninom centru Anti Žižiću, a prošlogodišnji slavodobitnik bio je Australac Jonah Bolden iz FMP-a.

Musa je treći košarkaš Cedevite koji je osvojio pojedinačnu nagradu ABA lige. Prije njega nagrade su osvajali centri. Andrija Žižić je u dresu Cedevite bio najbolji strijelac ABA lige u sezoni 2009/10., a Miro Bilan je prije dvije sezone proglašen najkorisnijim igračem osnovnog dijela sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.