EP atletika: Perković i Šimić u finalu, Mužarić zapela u kvalifikacijama

U finala Europskog atletskog prvenstva u Zuerichu danas su se plasirale diskašica Sandra Perković i visašica Ana Šimić, dok je hrvatska rekorderka u bacanju kugle Valentina Mužarić zapela u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković plasirala se u finale prebacivši kvalifikacijsku normu od 57.50 metara već u prvom pokušaju. Perković je u današnjim kvalifikacijama bacila disk na 63.93 metra i u subotnjem finalu (16.45 sati) ići će po svoje treće europsko zlato.

U finale skoka u vis plasirala se 24-godišnja Ana Šimić preskočivši 189 cm. Kvalifikacijsku norma je bila 194 cm, ali do te visine se nije ni došlo, jer se na kraju pokazalo da je dovoljno bilo preskočiti 185 cm.

Šimić je 180 cm preskočila u prvom, 185 u drugom, a 189 cm u trećem pokušaju. U kvalifikacijma je deset atletičarki preskočilo 189 cm, a još pet ih je ušlo u finale sa preskočenih 185 cm. Finale ženskog skoka u vis je u nedjelju u 15.16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zuerichu nema naše najbolje visašice Blanke Vlašić, koja je zbog bolova u lijevom koljenu otkazala nastup na Europskom prvenstvu.

Hrvatska rekorderka u bacanju kugle 22-godišnja Valentina Mužarić hicem od 16.27 metara zauzela je 13. mjesto u kvalifikacijama, te se nije uspjela plasirati u nedjeljno finale.

U teškim, kišovitim vremenskim uvjetima Mužarić je imala samo prvi valjan hitac, dok je nakon podbačaja u drugom i trećem pokušaju namjerno prestupila. Nažalost, ozljeda koljena koja je Valentini odnijela cijelo ljeto treninga pokazala se prevelikim hendikepom za našu mladu bacačicu koja je imala idealnu priliku plasirati se u finale, jer na bacalištu bilo tek 16 natjecateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u kvalifikacijama skoka u dalj (19.30 sati) nastupit će Dino Pervan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.