‘Noć osvete’: Prije samo nekoliko mjeseci ‘hrvatski’ mediji ‘sahranili’ su Modrića

modrić
Foto: Twitter Real

Kako se u životu, pa tako onda i ”najvažnijem sporednom dijelu života” –  nogometu, sve munjevito i nepredvidljivo mijenja, najbolje svjedoče ”muke po Luki Modriću. Naime, kapetan hrvatske reprezentacije, ako je vjerovati hrvatskim medijima, jedini je krivac za neuspjeh na Europskom prvenstvu kada Vatreni nisu uspjeli proći skupinu. Naravno, ti ”hrvatski” mediji, i “podcaster besposličari”, nisu zaboravili ni izbornika Zlatka Dalića.  Nisu skrivali, barem dio njih, razočaranje činjenicom da je Dalić ostao izbornik i poslije Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od napada do glorifikacije

Odjednom Modrić je postao prestar, spor, nepotreban... I jednako tako brzo, kako su se obrušili na Luku, ”naši” mediji su ga krenuli veličati. Već viđeno…  Krenula je Liga nacija, a kapetan je ponovno odigrao na dobro poznatoj, ”modrićevskoj” razini.

Osobito će ostati upamćena utakmica u Osijeku i pobjeda protiv Poljske (1:0). Luka Modrić zabio je prekrasan pogodak iz slobodnog udarca, a uz pogodak briljirao je na terenu i igrao ”kao mladić”, kao kad je imao ”tek” 33 godine. Srećom, Lukin ”labuđi pjev” traje već jedno vrijeme, i traje, i traje… Nadajmo se barem do Svjetskog prvenstva za dvije godine.

Španjolci spominju Lukine godine, ali mu odaju i priznanje

Danas se, kako ”hrvatski” tako i španjolski mediji dive Luki Modriću, kome posvećuju kartice i kartice tekstova u kojima se odaje priznanje jednom od najboljih veznjaka 21. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji ponovno se dive Modriću: Što je stariji, to se više bori

Primjerice, Atletico Madrid i Real Madrid u 21 sat na stadionu Wanda Metropolitano igraju utakmicu osmoga kola La Lige, a španjolski AS posvetio je članak Luki Modriću. Za Španjolce Luka je ”još uvijek živ”, iako je prošlogodišnji derbi prošao u ne baš najboljem ozračju za Hrvata. Naime, prošle godine u susretu ovih momčadi Luka je zamijenjen već na poluvremenu, a Atletico je na kraju slavio 3:1. Bio je to jedini poraz u ligi Reala prošle sezone. Real je projurio španjolskim prvenstvom.

“Modrića je zabolio prošlogodišnji ligaški derbi, bio je zamijenjen na poluvremenu i o njemu su postavljena brojna pitanja. Sada se, u izostanku Kyliana Mbappea, cilja vratiti u prvih 11 u svom povratku na Metropolitano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo na Metropolitanu: rasprava, pitanja i žamor. Modrić je startao prije 371 dana te je zamijenjen na poluvremenu. Bio je to udar na moral. U jedinoj utakmici u kojoj je momčad izgubila cijele sezone Luka je izašao na poluvremenu”, piše novinar Sergio Lopez de Vicente za AS te se pomalo pretjerano dodaje: “Modrić je proživio ono što inače ne proživljava. Od tada živi s ožiljkom koji danas može zacijeliti.”

”Ožiljci” Luke Modrića i ”osveta”

Luki Modriću očito ”ožiljci nešto brže zacieljuju nego ”običnim” ljudima, stoga posljednjih dana i čitamo hvalospjeve na Lukin račun u španjolskim medijima. Podsjetimo, Modrić bi trebao startati u velikom gradskom i španjolskom derbiju. Dakle, ako će startati s 39 godina u jednom od najvećih španjolskih derbija zašto ne bi igrao u udarnoj Dalićevoj momčadi? Zašto Luka i dalje ne bi vodio Vatrene?

“Pod podrugljivim pogledima zvijezda, koje ravnodušno gledaju njegov današnji povratak, uskočit će na susjedov teren. S krvlju u očima i željom za osvetom. I to ne protiv bilo koga, nego protiv sebe. Ima glad za nepotrebnim iskupljenjem”, piše AS. Dakako, ovaj način i ovakve pomalo teške riječi stil su koji nerijetko koriste mediji u Španjolskoj, posebno dio medija koji ”naginje” Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, AS piše kako je Luka izgubio status prvotimca, ali i takav, s 39 godina, ima nevjerojatan ugled u Madridu, Kako i ne bi, Modrić je u Real došao sad već davne 2012. godine i s vremenom je postao institucija institucije kakva je Kraljevski klub.

Bit će, nažalost, i slabijih utakmica, lošijih izdanja, uostalom i Luki idu godine, ali to i te godine neće ništa promijeniti u odnosu navijača Reala i hrvatske reprezentacije prema legendarnom veznjaku. Luka je izvan kategorije kad je hrvatski nogomet u pitanju, a neupitna je legenda najboljeg europskog kluba svih vremena. Zar je to lako postići?

Teška prilagodba na ”status pričuve”?

AS piše kako se Luka teško prilagođava na status pričuve, iako je sam svjestan da mu Ancelotti dozira minutažu kako bi dobio ono najbolje što Hrvat danas može dati. Uostalom, pod tim je uvjetima Luka i potpisao novi ugovor s Realom.

“Modrić danas nastavlja u tome kontekstu, ali s većom odgovornošću jer je bez Nacha preuzeo kapetansku odgovornost. Imat će je i danas na Metropolitanu. Odsustvo Mbappea prisiljava Ancelottija da ponovi formaciju s više veznjaka, odnosno da vrati dijamantnu formaciju iz prošle sezone, s Viniciusom i Rodrygom naprijed. Modrić će biti starter i imat će cilj iskupiti se. Vraća se 371 dan nakon te noći, kad je sve počelo”, piše AS uz podnaslov ”Noć osvete”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.