EP u brzopoteznom šahu: Leon Livaić treći

Foto. fah

U glavnom gradu Vojvodine odigrano je 16. Europsko prvenstvo mladih u brzopoteznom šahu, disciplini u kojoj su za cijelu partiju igrači imali po 3 minute, uz dodatak od dvije sekunde poslije svakog odigranog poteza, na kojem je hrvatski reprezentativac Leon Livaić osvojio odlično treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zajedničkoj skupini igrača do 16 i do 18 godina, u kojoj je sudjelovalo 40 mladih igrača iz 12 zemalja nadmoćno je pobijedio Rumunj Mihnea Costachi sa 8 bodova iz 9 partija. Rumunjski šahist imao je 1,5 bod prednosti pred trojicom igrača; Austrijanac Valentin Dragnev, naš Leon Livaić i Austrijanac Florian Mesaroš osvojili su po 6,5 bodova pa je o njihovom poretku odlučivao dopunski kriterij. Najbolji Buchholz imao je Valentin Dragnev pa mu je pripalo drugo mjesto, Leon Livaić je treći, a Florian Mesaroš četvrti.

Nakon osvajanja naslova europskog prvaka u rapid šahu, ovo je novi veliki uspjeh Leona Livaića do kojeg je došao nanizavši 6 pobjeda i jedan remi uz dva poraza. Vrlo dobar rezultat ostvario je i Jadranko Plenča, koji je sa 6 bodova bio na diobi od 5. do 8. mjesta, a zbog slabijeg Buchholza na kraju je osmi.

U konkurenciji djevojaka pobijedila je Slovenka Laura Unuk sa 7 bodova iz 9 partija, a naša Tamara Ljikar završila je na posljednjem, 20. mjestu sa samo 1,5 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.