EP judo: Hrvatske boje brani petero natjecatelja

Foto: fah

Od 23. do 29. srpnja u talijanskoj Genovi održat će se IBSA Europsko prvenstvo u judu za slijepe i slabovidne na kojem će nastupiti petero hrvatskih predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske boje branit će članice JK Kaštela paraolimpijka Lucija Brešković u kategoriji do 70 kg, te debitantice njezina mlađa sestra Jelena Brešković u kategoriji do 57kg i u kategoriji do 63kg nastupa Mirela Bralić.

Na Europskom prvenstvu prvi puta Hrvatska ima i judaše, u kategoriji do 73 kg nastupiti će Josip Tonžetić iz JK Dojo te Fran Skračić iz JK Budokan.

“Pripreme su počele još od Bakua gdje sam nastupila 13. svibnja na Grand prixu, gdje sam osvojila peto mjesto. U međuvremenu su me pratile mnoge ozljede, a od nekih se još nisam u potpunosti oporavila. Unatoč svemu smatram da sam izvukla u posljednjih desetak dana priprema maksimum tako da u Genovu putujem spremna. Zadovoljila bi me obrana europskog srebra s prošlog prvenstva, a za prvo ću se morati dobro potruditi. Na putu mom uspjehu svakako će mi biti najveća prepreka Ruskinja Olga Zabrotskaja od koje sam gubila zadnja tri natjecanja. Zabrotskaja je jedina Europljanka koja je ispred mene na svjetskoj rang ljestvici. Sedma sam na svjetskoj rang ljestvici, a u Tokiju u mojoj kategoriji putuje najboljih osam. Vjerujem da ću ja biti među njima“, zaključila je paraolimpijka Lucija Brešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se od Lucije i najviše očekuje. Naša najiskusnija judašica ima s europskih prvenstava srebro iz Birminghama 2017. i broncu iz Lisabona 2015 godine. Lucija je bila prva Hrvatica koja je nastupila na paraolimpijskim igrama zauzevši 2016. godine u Rio de Janeru peto mjesto.

U Genovi će judaši loviti i bodove za IBSA Judo svjetsku rang listu, jer je natjecanje dio kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na paraolimpijske igre u Tokijo 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.