Espanyol zainteresiran za Nikolu Kalinića

Foto: fah

Španjolski nogometni prvoligaš Espanyol zainteresiran je za dovođenje hrvatskog napadača Nikolu Kalinića iz madridskog Atletica, izvijestila je u ponedjeljak španjolska radijska postaja COPE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Espanyol, koji će ovoga tjedna igrati protiv ukrajinske Zarje u posljednjem pretkolu za ulazak u skupine Europske lige, javio se Atleticu pitajući za situaciju oko 31-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca, tvrdi taj medij.
Kalinić u nedjelju nije konkurirao za nastup u utakmici 1. kola španjolskog prvenstva u kojoj je Atletico sa 1-0 pobijedio susjeda iz predgrađa Getafe.

“Različite ekipe su zainteresirane za njega no još uvijek nema nikakvog sporazuma”, rekao je u ponedjeljak Atleticov glasnogovornik u telefonskom razgovoru za Hinu.

“Moguće da je među zainteresiranima klubovima Espanyol”, dodao je.
“Kalinić ima više opcija pa ćemo vidjeti”, dodala je osoba bliska hrvatskom igraču zamolivši za anonimnost. Postoji mogućnost i da ga Atletico pošalje na posudbu.
Espanyol bi do kraja prijelaznog roka 2. rujna mogao posegnuti za jednim napadačem jer mu je golgeter Borja Iglesias otišao prošli tjedan u Betis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Espanyolov glasnogovornik Rafa Ramos nije odgovorio jesu li zainteresirani za Kalinića.
Espanyol je u nedjelju izgubio na svom terenu sa 0-2 od Seville, a trener David Gallego Rodríguez je nakon utakmice bio upitan o pojačanjima.

“Nitko mi ne treba. Govoriti o tome značilo bi nepoštivati igrače koji su igrali ovu utakmicu. Ne žalim za nikim tko nije ovdje”, izjavio je Gallego.

Radijska postaja COPE smatra da bi Espanyol mogao postići sporazum s Atleticom nakon što su ljetos madridski crveno-bijeli pod povoljnim uvjetima angažirali braniča barcelonskih plavo-bijelih Marija Hermosa. Espanyol ga je pustio da ode za cijenu manju od one iz odštetne klauzule navedene u njegovom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić se nalazi godinu dana u Atleticu te je registriran za igranje u ovoj sezoni španjolskog prvenstva. Ljetos nije sudjelovao u niti jednoj pripremnoj utakmici no trenira zajedno sa suigračima premda je prošli tjedan dva dana vježbao individualno. Iz kluba su poručili kako traže najbolje rješenje i za njega i za Atlético. Njegova “devetka” otišla je napadaču Alvaru Morati, dok je njemu dodijeljen dres s brojem 21.
Mediji su zadnjih dana vezivali Kalinića za Atalantu, Bolognu, Sampdoriju, Fiorentinu i Monaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.