Euforični španjolski izbornik: ‘Realno nema boljih od nas’

Berlin, 15.06.2024. - Utakmica 1. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva izmeðu Hrvatske i Španjolske. Na fotografiji izbornik Španjolske Luis de la Fuente. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

Španjolska je furioznom igrom u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu svladala Italiju. Bilo je samo 1:0 za Španjolce, no prema viđenom na terenu rezultat je mogao biti barem nekoliko puta viši, Talijani su bili potpuno nemoćni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice u kratkom intervjuu španjolski izbornik Luis de la Fuente za La1 iznio je prve dojmove nakon utakmice protiv Italije.

“Sretan sam, zadovoljan i nadasve ponosan na grupu igrača. Neki dan sam već rekao da se nikad ne umore igrati i pobjeđivati ​​i to su ponovo dokazali. Bila je to jako teška utakmica. Dominirali smo u svim fazama igre, napravili smo puno prilika, a rezultat je vrlo ‘kratak’. Danas nam pomaže da znamo da su igre vrlo komplicirane”, rekao je De La Fuente nakon nove pobjede na turniru te je dodao:

“Sve natjecateljske utakmice su različite. Moramo nastaviti raditi s ovom poniznošću znajući da još uvijek imamo prostora za napredak. Zahtjevi sljedećih utakmica zahtijevat će od nas da se poboljšamo, a igrači to još uvijek mogu”, poručio je španjolski izbornik te je jednom izjavom iznenadio dobar dio nogometne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ćemo realno, nema boljih od nas”, poručio je vrlo samouvjereno španjolski izbornik.

Naravno, pitat će se nešto i Njemačku te Francusku, pitalo bi se i Hrvatsku samo da je realizirala nekoliko od svojih brojnih prilika u prvom susretu protiv na Euro. Dakako, govorimo o utakmici Hrvatska – Španjolska 0:3, Hrvatska je igrala loše, ali i takva je Hrvatska stvorila nekoliko sjajnih prigoda, za razliku od nemoćne Italije.

“Respektiramo sve momčadi, ali samo moramo ovako nastaviti i mislim da možemo napraviti puno toga”, zaključio je De La Fuente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objektivno, realno, Španjolska je, a s obzirom na renome protivnika s kojima su igrali, doista pokazala najviše u dosadašnjem dijelu turnira. Osobito je bila impozantna protiv Italije kada je imala 20 udaraca, od čega osam u okvir. Kako smo već spomenuli Italija je bila potpuno nemoćna sa samo jednim, alibi udarcem na gol Španjolske.

Protiv Albanije će Furija igrati bez Rodrija koji je suspendiran zbog bizarnog žutog kartona koji mu je pokazao Slavko Vinčić. Naime, sjajni Španjolac nije bio upućen o novoj promjeni UEFA-e koja je zapovjedila sucima da kažnjavaju sve one koji prigovaraju na odluke sudaca a da nisu kapetani momčadi.

S obzirom na činjenicu da su prošli u osminu finala, osigurali prvo mjesto u skupini, Španjolska s Albanijom može igrati u pričuvnom sastavu, a što je opasnost za Hrvatsku budući kako Hrvatskoj odgovara pobjeda Furije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.