EURO 2016: Thuram i Van der Sar na vrhu

Francuz Lilian Thuram i Nizozemac Edwin van der Sar rekorderi su sa po 16 odigranih utakmica na europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su nastupila na četiri EP-a (1996, 2000, 2004, 2008), a Thuram je u dresu ‘tricolora’ osvojio i europski naslov 2000. godine.

Iza Thurama i Van der Sara na ljestvici igrača s najviše nastupa na europskim smotrama nalaze se Španjolac Iker Casillas, Portugalci Cristiano Ronaldo, Luis Figo i Nuno Gomes, Francuz Zinedine Zidane, Nijemac Philipp Lahm i Čeh Karel Poborsky sa po 14 odigranih susreta.

S obzirom da će Ronaldo nastupiti i u Francuskoj, vrlo je vjerojatno da će zasjesti na vrh ljestvice igrača po broju nastupa na europskim prvenstvima. Thurama i Van der Sara bi mogao dostići i Casillas, no pitanje je hoće li biti prvi vratar ‘furije’ ili će gledati u leđa Davidu de Gei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih igrača najviše nastupa na europskim prvenstvima ima kapetan Darijo Srna koji je upisao osam nastupa. Sedam susreta je odigrao Vedran Ćorluka, a po šest Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Stipe Pletikosa, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Josip Šimunić, te braća Robert i Niko Kovač.

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA:

16 – Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz)
14 – Cristiano Ronaldo, Luis Figo (Por), Nuno Gomes (Por), Zinedine Zidane (Fra), Philipp Lahgm, Karel Poborsky (Češ)..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKI IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA

8 – Darijo Srna
7 – Vedran Ćorluka
6 – Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Stipe Pletikosa, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Josip Šimunić, Robert Kovač, Niko Kovač…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.