Europska liga: Monaco, West Ham i Bayer osigurali prvo mjesto

bayern
Foto: fah

Nogometaši Monaca, West Hama i Bayer Leverkusena osigurali su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su kolo prije kraja osigurali prva mjesta u svojim skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco, našeg Nike Kovača, je u susretu petog kola skupine B pobijedio Real Sociedad sa 2-1. Golove za momčad iz Kneževine zabili su Volland (28) i Fofana (38), a za goste Isak (35).

PSV je sa 2-0 pobijedio Sturm, a golove su zabili Carlos Vinicius (45) i Bruma (56).

Lyon je u dvoboju A skupine na gostovanju pobijedio Brondby sa 3-1 potvrdivši prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rangers je u izravnom sudaru za drugo mjesto pobijedio Spartu Prag sa 2-0, a oba gola je zabio Morelos (15, 49). Borna Barišić je odigrao cijeli susret za škotskog velikana.

 

Lyon vodi na ljestvici sa 15 bodova, Rangers ima sedam, Sparta četiri, a Brondby dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je porazio Rapid sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini. Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je golom iz kaznenog udarca zabio za 2-0.

U drugom susretu Dinamo i Genk su odigral 1-1.

Na ljestvici vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini G Bayer Leverkusen je osigurao prvo mjesto, a Real Betis plasman u play-off Europske lige. Celtic seli u Konferencijsku ligu.

Betis je u Sevilli slavio protiv Ferencvárosa s 2-0, a Bayer u Leverkusenu Celtic s 3-2. Hrvatski reprezentativac Josip Juranović postigao je u 40. minuti iz penala gol za 1-1, dok je Marijan Čabraja odigrao cijeli susret za mađarski sastav.

U skupini D Eintracht Frankfurt i Royal Antwerp su odigrali 2-2, dok je Olympiakos pobijedio Fenerbahče sa 1-0.

Eintracht i Ollympiakos idu dalje, no zadnje kolo će odrediti pobjednika skupine, njemački sastav ima dva boda više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht je poveo preko Kamade (13), izjednačio je Nainggolan (33), a goste u prednost doveo Samatta u 88. minuti, Ipak, u četvrtoj minuti nadoknade izjednačio je Paciencia. Kristijan Jakić je igrao do 89. minute za njemački sastav.

U drugom susretu Olympiakos je golom Soaresa u 90. minuti pobijedio Fenerbahče.

U skupini C Leicester City je pobijedio Legiju iz Varšave sa 3-1. Thomas (11), Maddison (21), Ndidi (33) su zabili za engleski sastav, a Mladenović za goste (26).

Spartak je u srijedu u Moskvi pobijedio Napoli sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu protiv lidera Serie A ove sezone. Napoli je ove sezone zabilježio smo tri poraza, jedan u Serie A prošlog vikenda od Intera, te dva u Europskoj ligi i to oba od moskovskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.