Pomlađena Hrvatska pružila jak otpor europskim prvacima

Zagreb, 25.11.2021 - Utakmica 1. kola skupine C kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo košarkaša 2023. godine Hrvatska - Slovenija. Na slici Roko Prkačin iz Hrvatske i Edo Murić iz Slovenije. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji 2023. godine, hrvatska reprezentacija je u KC Dražen Petrović u dramatičnoj završnici izgubila od Slovenije sa 74-76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sloveniju su do pobjede predvodili Klemen Prepelič sa 16 koševa, Jaka Blažič sa 15 koševa i devet skokova, te Edo Murić sa 14 koševa, a kod Hrvatske najefikasniji su bili Filip Bundović sa 16 koševa, sedam skokova i pet asistencija, Roko Prkačin sa 15 koševa i pet skokova, te Roko Badžim sa 11 koševa.

Švedska je pobijedila Finsku sa 72-62. Šveđane su do pobjede predvodili Ludvig Hakanson sa 20 koševa i 10 asistencija, te Viktor Gaddefors sa 14 koševa i 10 skokova. U finskim redovima najefikasniji su bili Sasu Salin sa 12 koševa i osam skokova, te Mikael Jantunen i Edon Maxhuni sa po 10 koševa.

Europa će na SP u Aziju poslati 12 reprezentacija. U prvom krugu europskih kvalifikacija je osam skupina po četiri ekipe, a tri najbolje iz svake skupine proći će u drugi krug. Važno je napomenuti kako se prenose svi bodovi iz prvog dijela natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu formirat će se četiri nove skupine po šest reprezentacija, a tri najbolje momčadi iz svake grupe plasirat će se na svjetsku smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.