Europsko prvenstvo gimnastika: Hrvatski gimnastičar Srbić treći u kvalifikacijama

Foto: fah

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić, osvajač svjetskog zlata na preči 2017. godine, trećim mjestom današnjih kvalifikacija plasirao se u finale Europskog prvenstva u poljskom Szczecinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Srbić u današnjim je kvalifikacijama za svoju vježbu ocjenjen s visokih 14.500 bodova. Prvo mjesto zauzeo je ruski gimnastičar Artur Dalaloyan (14.666), dok je drugoplasirani bio aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (14.533).
“Stvarno sam jako zadovoljan, jer nisam nikad bio u finalu Europskog prvenstva. Imao sam veću tremu nego što ju inače imam u kvalifikacijama. Još i taj žulj koji imam… Dosta sam razmišljao o njemu jer me stvarno dosta bolilo. Razmišljao sam hoće mi to smetati. Iskreno, kad sam krenuo u vježbu i kad sam prvi let odradio kako treba, onda sam znao da će i do kraja ići dobro. Odradio sam jako dobru vježbu i jako sam zadovoljan. Jako se dobro osjećam i u finalu ću još i više pojačati vježbu. Vjerujem da će bit dobro”, zadovoljan je nakon kvalifikacija bio Tin
Na preči se natjecao i Filip Ude, koji je nakon dugo vremena odlučio na velikom natjecanju nastupiti u višeboju. Nakon šest odrađenih sprava, Filip je u ukupnom poretku višeboja završio na 37. mjestu. U najjačoj mu disciplini – konju s hvataljkama, Filip je zauzeo 16. mjesto (13.733).
Na konju je nastupio i prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Seligman. U današnjim kvalifikacijama Robert je za svoju vježbu zaradio ocjenu 13.966 što je bilo dovoljno za 13. mjesto, odnosno za mjesto treće rezerve u finalu
Među mnogobrojnim konjašima natjecali su se i naši Matija Baron te Jakov Vlahek. Baron je nakon dva pada sa sprave zauzeo slabo 99. mjesto. Nešto bolji je bio Vlahek koji je zbog jednog pada sa sprave svoj nastup na Europskom prvenstvu završio kao 74. (11.500).
Mladi Osječanin Aurel Benović, debitant na velikim natjecanjima, svoj je nastup na parteru završio kao 104. (10.566).
U četvrtak nas očekuju ženske kvalifikacije u kojima će nastupiti tri hrvatske gimnastičarke – Christina Zwicker u višeboju, Ana Đerek na gredi i na parteru te Tijana Tkalčec na preskoku. Finale preče na rasporedu je u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.