Europsko prvenstvo: Hrvatska u skupini s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom

Foto: fah

Hrvatska muška rukometna reprezentacija na Europskom će prvenstvu koje će se od 9. do 26. siječnja sljedeće godine održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igrati u skupini A u Grazu s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom, odlučeno je ždrijebom u Beču u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na EP će po prvi puta sudjelovati 24 reprezentacije koje su u prvom krugu podijeljene u šest skupina sa po četiri momčadi od kojih će po dvije prvoplasirane nastaviti natjecanje u drugom krugu.

U slučaju da Hrvatska izbori nastavak natjecanja, u drugom će krugu po skupinama igrati u Beču protiv dviju prvoplasiranih reprezentacija iz skupine B u kojoj se nalaze Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina i skupine C u kojoj su Španjolska, Njemačka, Latvija i Nizozemska.

Po dvije najbolje reprezentacije iz obje skupine drugog kruga izborit će nastup u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnica, oba polufinala i finale, igrat će se u Stockholmu.

Hrvatski rukometaši na posljednjem su EP igranom u našoj zemlji u siječnju 2018. godine zauzeli peto mjesto. Naslov je osvojila Španjolska koja je u finalu svladala Švedsku, dok je bronca pripala Francuskoj.

Dosada je Hrvatska osvojila pet odličja na europskim prvenstvima, dva srebra (2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji) i tri bronce (1994. u Portugalu, 2012. u Srbiji i 2016. u Poljskoj).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

ŽDRIJEB SKUPINA EP-a,
Skupina A (Graz):
HRVATSKA
Bjelorusija
Crna Gora
Srbija
Skupina B (Beč):
Češka
Sjeverna Makedonija
Austrija
Ukrajina
Skupina C (Trondheim):
Španjolska
Njemačka
Latvija
Nizozemska
Skupina D (Trondheim):
Francuska
Norveška
Portugal
Bosna i Hercegovina
Skupina E (Malmo):
Danska
Mađarska
Island
Rusija
Skupina F (Goteborg):
Švedska
Slovenija
Švicarska
Poljska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.