Europsko prvenstvo: Hrvatske vaterpolistice remizirale protiv Izraela i osvojile prvi bod

Foto: fah

Hrvatske vaterpolistice osvojile su prvi bod na Europskom prvenstvu u Barceloni, odigravši protiv reprezentacije Izraela 7-7 (0-1, 1-0, 2-2. 4-4), ali nisu uspjele izbjeći zadnje mjesto u skupini A i utakmicu za 11. mjesto protiv Turske, posljednjeplasirane reprezentacije u skupini B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Bukić i Emmi Miljković postigle su po tri pogotka, dok je jednom mrežu pogodila Tereza Balić, dok je kod Izraelki najefikasnija bila Kerem Noy sa tri gola.

U prve dvije četvrtine obje su reprezentacije postigle samo po jedan pogodak. Tek u posljednjoj četvrtini su Izraelke uspjele stvoriti dva pogotka prednosti i u posljednje tri minute ući s vodstvom 7-5. No, Tereza Balić i Emmi MIljković su bile precizne za konačnih 7-7.

Izraelke su zahvaljujući boljoj gol-razlici osvojile peto mjesto i u ponedjeljak će se boriti protiv Srbije za 9. mjesto, dok će Hrvatska protiv Turske (13.30 sati) igrati utakmicu za 11. mjesto. U ponedjeljak će biti odigrane i sve četvrtfinalne utakmice, a parovi će biti poznati po završetku današnjeg, posljednjeg kola po skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.