Evo što čeka Vatrene u nastavku godine

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija okončala je proljetni dio kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. s dvije pobjede i porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se podvuče crta, rezultatski, Vatreni mogu biti koliko toliko zadovoljni. Prvi su u skupini, ali uz lošu igru i “pomoć” drugih ekipa u skupini koje su također zabilježile neke kikseve.

Vatreni se sada okreću Euru, a do početka priprema, kako je najavio, izbornik Zlatko Dalić neće davati intervjue.

Što slijedi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je dogovorio dva prijateljska susreta uoči odlaska hrvatske reprezentacije na Europsko prvenstvo.

Vatreni će u Osijeku 1. lipnja ugostiti reprezentaciju Armenije, dok će 6. lipnja gostovati u Bruxellesu kod Belgije (20:45) na stadionu Kralja Baudouina.

To će biti jedine provjere uoči natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska otvara Euro utakmicom s Engleskom na Wembleyju 13. lipnja. Slijedi ogled s Češkom na Hampden Parku u Glasgowu 18. lipnja te četiri dana kasnije u posljednjem kolu skupine na istom stadionu protiv Škotske.

Veliki izazovi u rujnu

Kada završi Euro, neovisno o uspjehu ili neuspjehu Vatrenih, u rujnu su na rasporedu veliki izazovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tjedan dana igraju se tri kvalifikacijske utakmice za SP u Kataru 2022., a koje bi mogle trasirati put Dalićeve ekipe na novu kontinentalnu smotru, naravno, pod uvjetom da ostvare priželjkivane rezultate.

Hrvatska 1. rujna gostuje kod Rusije koja također ima šest bodova. Potom tri dana kasnije Vatreni gostuju kod Slovačke, koja trenutno zaostaje bod, a 7. rujna dočekujemo Sloveniju, koja nas je pobijedila u prvom kolu te je trenutno na tri boda u kvalifikacijskoj skupini H.

Hrvatska će dočekati Cipar 8. listopada, potom tri dana kasnije Slovačku.

Kvalifikacije završavamo gostujućom utakmicom s Maltom 11. studenog te 11. studenog protiv Rusije na domaćem terenu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.