FC Nacional i MNK Split Tommy u borbi za naslov prvaka Hrvatske!

U finalu doigravanja za futsal prvaka Hrvatske igrat će FC Nacional i MNK Split Tommy. Može se reći kako je to bilo i očekivano, jer su ove dvije ekipe ipak kvalitetom iznad ostatka 1. HMNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo Vrijeme iz Makarske nije uspjelo zaustaviti Splićane na pohodu prema tituli, iako su najavljivali veliku borbu i moguće iznenađenje. Do njega nije došlo, a momčad koju vodi Mladen Perica-Štrla izborila je finale doigravanja, savladavši Novo Vrijeme i na njihovom terenu, no tek nakon produžetaka s 5:3. Oba pogotka u produžetku postigao je Franco Jelovčić. Kako je bilo na parketu i tribinama u Makarskoj, pogledajte u video prilogu.

Nacional je od početka sezone slovio kao favorit za osvajanje ovogodišnjeg naslova prvaka. Momčad Roberta Grdovića imala je tijekom sezone uspona, ali i padova, no dolaskom Kristijana Grbeše i brazilskog pivota Claytona Baptistele Nacional je uhvatio pobjednički ritam i bez većih problema probio se do finala. Dubrovački Square imao je istu zadaću kao i Novo Vrijeme, a to je pomrsiti račune velikom favoritu i pokušati napraviti iznenađenje. U dvije utakmice Nacional je slavio s ukupnih 10:3 (5:1, 5:2) i potvrdio mjesto u finalu doigravanja kao favorit. Atmosferu i svih sedam pogodaka iz njihove druge utakmice možete također pogledati u video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva velika trenera Grdović i Štrla imaju svoje adute u koje se pouzdaju da bi ih mogli odvesti do kraja. Oba sastava imaju fantastične vratare, Žarko Luketin je neprikosnoven na vratima Nacionala, dok mrežu Splita čuva kapetan reprezentacije Ivo Jukić.

Osam igrača na terenu, uz dva navedena vratara ponudit će nas spektakl. S jedne strane u redovima Nacionala igraju Baptistela, Novak, Kocić, Grbeša, Surudžić i Morina, a za Split kapetan Suton, Grcić, Jelovčić, Laura i Slovenac Fetič. Uz ovakva imena na parketu zajamčena je prava futsal poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favorita možemo slobodno reći – nema. Prva utakmica igra se u Zagrebu, no domaći teren ne znači puno kad se sastaju ovako kvalitetne momčadi. U dosadašnja dva međusobna dvoboja ove sezone, niti jednom nije slavio domaćin. Nacional je u Splitu odigrao 3:3, dok je susret u Zagrebu, u Fusio centru završio izuzetno visokom pobjedom Splita od 7:0.

Ovih dana potpisan je ugovor između HNS-a i Sportske televizije, koja je otkupila prava prijenosa finala doigravanja! Ljubitelji futsala moći će tako pratiti uzbudljivu završnicu prvenstva Hrvatske putem TV ekrana!

Finale doigravanja 1. HMNL, 29. svibnja 2015., 1. utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FC Nacional – MNK Split Tommy (21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.