Federico Coppitelli novi je trener Osijeka

Foto: NK Osijek

Mladi Talijan Federico Coppitelli novi je trener nogometnog kluba Osijek, prenosi službena stranica Bijelo-plavih. Potpisao je do ljeta 2026. Stigao je na mjesto Zorana Zekića koji je, unatoč izborenoj Europi za iduću sezonu, uoči posljednjeg kola SuperSport HNL-a smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 39-godišnji Talijan sinoć je s trojicom svojih pomoćnika i sunarodnjaka stigao na Opus Arenu i susretljivo odradio onaj uvodni dio aktivnosti koji je uobičajen pri dolasku jednog kormilara u neku novu sredinu.

Obavljena su uvodna snimanja i fotografiranja, a ove srijede Coppitelli će, kako je to ranije i najavljeno, biti predstavljen javnosti na konferenciji za novinare.

Posljednji angažman imao u U-19 momčadi Leccea koju je vodio sve do prihvaćanja ponude sportskog direktora Josea Bote, prenosi službena stranica kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvi su mi dojmovi iznimno dobri, ovo je zaista fantastično mjesto! Ono što sam do sada vidio na razini je velikih europskih klubova, pogotovo što se tiče uvjeta za rad koji su vrhunski. Sretan sam što sam ovdje i veselim se svim zajedničkim izazovima, poručio je navijačima Bijelo-plavih novi šef stručnog stožera.

Rođeni Rimljanin do sada je u trenerskoj karijeri radio s mlađim kategorijama Frosinonea, Rome, Torina i na kraju Leccea s kojim je lani osvojio Primaveru zbog čega je nagrađen nagradom za najboljeg trenera godine.

Coppitelli je osvojio čak pet trofeja s mladima zbog čega je vrlo cijenjen u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.