Feller nije izdržao pritisak, Yule slavio u Kitzbühelu

epa08202022 Daniel Yule of Switzerland in action during the first run for the men's Slalom race of the FIS Alpine Skiing World Cup in Les Houches - Chamonix, France, 08 February 2020 EPA/Guillaume Horcajuelo

Švicarski skijaš Daniel Yule po šesti put u karijeri, a drugi put u Kitzbühelu, došao je do slalomske pobjede u Svjetskom kupu, iako je nakon prve vožnje bio tek na sedmom mjestu, dok je Filip Zubčić u drugoj vožnji pokvario svoj plasman i završio na 25. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yule je u drugoj vožnji ostvario treći rezultat i s ukupnim vremenom od jedne minute i 44.63 sekundi ponovno slavio u Kitzbühelu, gdje je najbolji bio i prije tri godine.

U utrci preokreta, prošlogodišnji pobjednik slaloma u Kitzbühelu, Britanac Dave Ryding, došao je sa 16. mjesta u prvoj vožnji do drugog mjesta na kraju, a za pobjednikom je zaostao 40 stotinki.

Samo stotinku sporiji od njega na kraju je bio Norvežanin Lucas Braathen koji je osvojio treće mjesto, što mu je bilo dovoljno za preuzimanje vodstva u redoslijedu slalomaša u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u drugoj vožnji je bio značajno lošiji nego u prvoj. Za pobjednikom je na kraju zaostao 2.84 sekundi, što je bilo dovoljno za 25. mjesto i novih šest bodova.

Istok Rodeš je nakon tri uzastopna odustajanja završio prvu vožnju, ali nije bio dovoljno brz da bi se našao među 30 najboljih. Zaostatak od 2.86 sekundi donio mu je 38. mjesto u prvoj vožnji. Matej Vidović je zaostao 4.25 sekundi i završio na 47. poziciji, dok je Samuel Kolega nakon solidnog prvog prolaznog vremena napravio pogrešku i ostao bez plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.