Fenomenalni Luka Dončić srušio još jedan rekord: ”Drago mi je, ali pobjeda je najbitnija”

Foto: fah

Slovenski reprezentativni košarkaš, Luka Dončić, igrao je sjajno u drugoj utakmici NBA doigravanja. Na fenomenalan način odigrao je za Dallas u pobjedi nad Los Angeles Clippersima (127:114). Slovenski košarkaš zabio je 28 koševa, imao je osam skokova te sedam asistencija.  Dallas je, međutim, timski odigrao savršenu utakmicu. Naime, Kristaps Porzingis zabio je 23 poena, Tim Hardaway Jr. 17, Trey Burke 16, Seth Curry 15. Odlično je igrao i Boban Marjanović, koji je postigao trinaest koševa uz devet skokova, u manje od 10 minuta koliko je zapravo proveo na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas je od prvog do posljednjeg trenutka vodio, slovenski košarkaš se našao u problemima s osobnim greškama te je gotovo do samog kraja gledao svoje suigrača kako dominiraju protiv momčadi koja ima drugi najbolji omjer u Zapadnoj konferenciji. Bez obzira na sve Dončić je ipak u 28 minuta provedenih na parketu uspio ostvariti novi rekord. Naime, Dončić je u prve dvije utakmice u NBA play-offu u životu zabio ukupno 70 koševa, što je najbolji učinak u povijesti doigravanja. Luka Dončić je s vrha uspio skinuti legendarnog Kareema Abdula Jabbara.

Ipak, nije Slovenac sebe gurnuo u prvi plan…

“Bilo mi je teško sjediti na klupi jer želim pomoći svojoj momčadi, ali ipak smo pobijedili”, kazao je Dončić odmah poslije utakmice te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo pobijediti, to mi je jedino bitno. Drago mi je zbog rekorda, ali pobjeda je najbitnija. Znao sam da se možemo boriti s ovim likovima. Imamo šanse u ovoj seriji. Čitao sam da su nas mnogi otpisali, a sada trebaju reći da imamo šanse. Ostavit ćemo srce na terenu...”, poručio je Luka Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.