FIFA: Perišić po ocjenama drugi igrač prvenstva

Hrvatski veznjak Ivan Perišić po ocjenama je drugi igrač dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva i jedini među desetoricom najboljih koji je iz momčadi koja je ispala s prvenstva, stoji na službenim stranicama prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je ocjenjivala igrače po sustavu vrednovanja “Castrol Indexa”, kojeg je po uzoru na način testiranja svojih motornih ulja razvio jedan od FIFA-inih sponzora, te koristi najnoviju tehnologiju praćenja igrača kako bi skupio podatke o njihovom učinku, koji se onda dodatno analizira i ocjenjuje.

Perišić, koji je na prvenstvu imao dva pogotka i jednu asistenciju, dobio je tako ocjenu 9.74, a od njega je bolji samo Kolumbijac James Rodriguez s 9.79. Iza Perišića su Brazilac David Luiz (9.69), Francuz Karim Benzema (9.65), Nizozemac Arjen Robben (9.62), Belgijanac Daniel van Buyten (9.58), Švicarac Xherdan Shaqiri (9.55), Brazilci Neymar (9.52) i Thiago Silva (9.5), te Francuz Mamadou Sakho (9.47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.