Filip Hrgović nakon uvjerljive pobjede: Mogu ja i bolje od toga!

Foto: fah

Mogu i moram bolje od ovoga, predugo čekanje na prvi meč me učinilo malo nervoznim, izjavio je boksač Filip Hrgović nakon pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Hrgović plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u kategoriji preko 91 kilograma, on je u svom prvom nastupu u osmini finala uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena.

Foto: fah
Foto: fah

Aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji Hrgović dominirao je protiv Demirezena tijekom sve tri runde, odličnim kombinacijama desnih direkata i lijevih krošea razarao je suparnikov gard što su sva tri bodovna suca honorirala i dala mu pobjedu u svakoj od tri runde.

“Nisam zadovoljan kako sam boksao, ipak je ovo prvi meč nakon dugačkog čenja tu u Riju i, važna je pobjeda. Malo sam se lošije kretao i dao sam mu previše prilika. Ići će na bolje, ali ću se u sljedećoj borbi morati popraviti. Nikako dočekat’ meč, znao sam s i kad boksam s kim, a desetak dana je stvarno predugo čekanje”, kazao je Hrgović, kojeg u četvrtfinalu čeka Kubanac Leinier Pero u borbi za medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kubanci su klasa za sebe. Pero nema neke medalje s velikih natjecanja, ali je dobar, lepršav i pokretan, te ću morati više raditi na noge. Morat ću ubaciti u veću brzinu protiv njega. Protiv Turčina je bila ipak uspavanka, Kubanac će biti nešto drugo”.

Trener Leonardo Pjetraj također nije bio zadovoljan unatoč pobjedi.

“Nisam zadovoljan potpunosti, Filip je osjetio da je bolji, ali se nije držao taktike, htio je ići na udarac s kojim bi ga dokrajčio. To nje bilo potrebno jer je Turčin opasan udarač, a Filip se mogao ozllijediti. Djelovalo je uspavano jer je protivnik bio spor, Hrgović ga je zaustavio i onda nije bilo potrebno srljati, već čuvati snagu Prvi meč, predugo čekanje učinili su ga malo nervoznijim. Hrgović je već dobivao dvojicu Kubanaca prekidom, što nikome nije usjelo, a radit ćemo na tome da i Pero slično završi”, kazao je Pjetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč Hrgovića i Pera na rasporedu je 16. kolovoza od 18 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.