Finale Europa liga: Prekinut niz Bayera, prvi naslov za Atalantu, igrali Stanišić i Pašalić

Foto: Fah

Na Aviva stadionu u Dublinu igrano je finale Europske lige, pomalo iznenađujuće Atalanta je bila uvjerljivo bolja od ove sezone u Bundesligi nepobjedivog Bayer Leverkusena. Talijanska momčad slavila je čak 3:0 uz hat-trick Lookmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Već u 12. minuti susreta Atalanta je povela 1:0. Naime, David Zappacosta poslao je loptu za Ademolu Lookmana koji je pogodio za vodstvo talijanskog kluba. Četrnaest minuta kasnije Atalanta je povisila vodstvo. Lopta se odbila na rub kaznenog prostora, a Lookman je snažno pucao i neobranjivo zabio za sad već značajniju prednost.

Ne treba smetnuti s uma da je njemačka momčad u 35. minuti imala priliku za povratak kada je Alejandro Grimaldo upropastio dobru priliku. Naime, iz blizine je loše zahvatio loptu koju je Musso uhvatio. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena golman Leverkusena spasio je svoj kluba nakon što je De Ketelaere sjajno pucao, međutim, Kovar je uspio obraniti.

Drugo poluvrijeme, a s obzirom na osjetno vodstvo talijanske momčadi, bilo je dosta lošije. Naime, prvi udarac u okvir gola bio je ujedno i pogodak. Dogodilo se to u 75. minuti kada je Atalanta završila posao i povela 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ademola Lookman je zabio treći pogodak poslije sjajnog solo prodora, Pogodio je ravno pod gredu, golman Kovar nije imao nikakve šanse.

U posljednjoj minuti utakmice gledao se VAR, Bayer ipak nije dobio kazneni udarac kako bi postigao ako ništa drugo počasni gol. Hlozek je ipak propustio postići počasni gol za njemačku momčad u posljednjim sekundama susreta.

Ovim porazom Bayer je prekinuo nevjerojatni niz utakmica bez poraza. Odigrali su čak 51 utakmicu a da nisu izgubili ni jednu, sve do finala Europa liga. U Njemačkoj će za nekoliko dana protiv Kaiserslauterna igrati finale DFB-Pokala te imaju realnu mogućnost osvajanja dvostruke krune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo na kraju da je za Atalantu od 57. minute igrao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. Za Bayer je Josip Stanišić igrao od početka, međutim zamijenjen je početkom drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.