Finale Hrvatske pratilo je više od milijun i pol gledatelja

epa08167331 Spain's Viran Morros de Argila (L) in action against Croatia's Igor Karacic (C) during the Men's European Handball Championship final match between Spain and Croatia in Stockholm, Sweden, 26 January 2020. EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

Kauboji su se iz Stockholma vratili sa srebrnom medaljom, a njihovu borbu za tron, prema prvim neslužbenim podacima, u nedjelju poslijepodne u programu RTL-a gledalo je u prosjeku milijun i 415 tisuća ljudi, što je gledanost od 36,4% u ukupnoj populaciji, dok je udio u gledanosti iznosio fantastičnih 75% (SHR).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam kraj utakmice pratilo je impresivnih 1.635.727 gledatelja, čime je Hrvatska još jednom dokazala da diše kao jedno kad su sportska natjecanja u pitanju. Utakmica je i u ciljnoj skupini 18-49 imala sjajnu gledanost, točnije, udio u gledanosti bio je čak 80%.

Nakon utakmice gledatelji su mahom bili uz emisiju „Vrijeme je za rukomet“ i analizu Marka Vargeka te bivših rukometaša Petra Metličića i Drage Vukovića – emisiju je u ukupnoj populaciji gledalo 920 tisuća ljudi.

Odličnu gledanost imala je i središnja informativna emisija „RTL Danas“ koju je u prosjeku u ukupnoj populaciji gledalo 890 tisuća ljudi (23% AMR), dok je udio u gledanosti bio 46,2%. Finalna utakmica između Hrvatske i Španjolske, emisija „Vrijeme je za rukomet“ te informativna emisija „RTL Danas“, ujedno su bila i tri najgledanija TV formata u nedjelju, 26. siječnja na svim nacionalnim televizijama, piše RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.