Finale Kupa HŠS: Tko će osvojiti 27. trofej?

Foto: Thinkstock

U kongresnoj sali hotela „Aurora“ sutra počinje 27. Finale Kupa Hrvatske za šahiste na kojem će sudjelovati 28 naših klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako prema propozicijama pravo nastupa imaju svi klubovi iz 1.A i 1.B lige te najuspješniji sastavi iz županijskih kvalifikacija, na ovom finalnom turniru zbog financijskih problema neće sudjelovati naš najtrofejniji klub Solin-Cemex, koji je od osamostaljenja Hrvatske čak osam puta osvajao Kup HŠS.

Šest pobjeda izborila je momčad zagrebačke Mladost-Novogradnje, tri riječke Liburnije, a dvije Zagreb. Kup brani Liburnija, koja je s prosječnim rejtingom od 2.584 boda drugi nositelj, a prvi favorit je Zagreb s prosječnim rejtingom od 2.614 bodova, klub koji jedini ima prijavljenih svih šest velemajstora.

Zanimljivo je da Liburniju predvodi europski i hrvatski prvak Ivan Šarić, a Zagreb fenomenalni Ukrajinac Vasilij Ivančuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje će se odigrati u šest kola po švicarskom sustavu uz uobičajeni tempo od 90 minuta za prvih 40 poteza te 30 minuta za ostatak partije, pri čemu će se nakon svakog odigranog poteza igračima automatski dodavati 30 sekundi.

O visokoj kvaliteti finalnog turnira najviše govori podatak da će u sastavima finalista biti 18 velemajstora i 31 međunarodni majstor. Ime pobjednika saznat ćemo već u nedjelju, 20. svibnja jer će se drugog dana odigrati dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.