Mancini novi talijanski izbornik

Foto: fah

Poznati talijanski nogometni trener 53-godišnji Roberto Mancini službeno je preuzeo vođenje talijanske nogometne reprezentacije, objavio je Talijanski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mancini, bivši trener engleskog prvoligaša Manchester Cityja, tako je naslijedio na klupi ‘Azzurra’ Gian Piera Venturu koji je smijenjen u studenom nakon neuspjeha Italije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u Rusiji. FIGC je s Mancinijem potpisao ugovor do kraja EP-a 2020.

Mancini (53) će posao kao izbornik započeti prijateljskom utakmicom protiv Saudijske Arabije u Švicarskoj 28. svibnja.

Mancini je kao igrač u dresu talijanske reprezentacije odigrao svega 36 utakmica i nikada nije nastupio na svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenersku karijeru počeo je s Fiorentinom 2001. i u prvoj sezoni kao trener je osvojio talijanski kup. Nakon toga prelazi u Lazio, ali najviše uspjeha postiže s Interom s kojim osvaja tri naslova prvaka Italije zaredom. Poslije toga postaje trener Manchester Citya s kojim osvaja 2012. naslova prvaka Premier League i FA Cup. Vodio je još i Galatasaray, i još jednom Inter, a od prošle sezone je trener Zenita iz Sankt Peterburga s kojim je raskinuo ugovor čime se odrekao 13 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.