U finalu Europskog prvenstva za rukometašice igrat će reprezentacije Norveške i Nizozemske

Foto: fah

U finalu europskog prvenstva rukometašica koje se održava u Švedskoj igrat će reprezentacije Norveške i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualne svjetske i europske prvakinje Norvežanke u polufinalu su pobijedile Francusku 20-16, dok su Nizozemke pobijedile Dansku 26-22.

Norvežanke su najtrofejnija ženska reprezentacija u povijesti. Osvojile su šest olimpijskih odličja, pri čemu i dva zlata (2012, 2008), imaju devet medalja sa svjetskih prvenstava od kojih su tri zlata (2015, 2011, 1999), a čak šest puta su bile europske prvakinje. Ukupno su osvojile čak 25 medalja na velikim međunarodnim natjecanjima.

Francuska se odlično držala 53 minute, no u zadnjih sedam minuta sve je prosula. U 53. minuti utakmice rezultat je bio 16-16, a potom Norvežanke rade seriju 4-0 za konačnih 20-16. Norvešku su do pobjede predvodile Nora Mork sa sedam i Marit Malm Frafjord sa četiri gola, dok su u francuskim redovima najefikasnije bile Alexandra Lacrabere sa šest, te Manon Houette i Marie-Paule Gnabouyou sa po tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška će u finalu igrati protiv Nizozemske, a zanimljivo ove dvije ekipe igrale su i finale posljednjeg svjetskog prvenstva kada je Norveška slavila 31-23.

Nizozemkama će to biti prvo europsko finale, a do sada najbolji plasman bilo im je sedmo mjesto na posljednjem EP-u u Mađarskoj i Hrvatskoj. Ovim rezultatom nizozemska ekipa je pokazala kako prošlogodišnje srebro na SP-u u Danskoj, te četvrto mjesto na OI u Rio de Janeiru nisu slučajnost.

Nizozemsku su do pobjede predvodile Estavana Polman sa sedam i Cornelia Groot sa šest golova, dok su u Danskim redovima najefikasnije bile Stine Jorgensen sa šest i Stine Bodholt Nielsen sa četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu za peto mjesto Rumunjska je pobijedila Njemačku 23-22 (11-11).

Finale i susret za broncu na rasporedu su 18. prosinca.

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret za 5. mjesto

Rumunjska – Njemačka 23-22 (11-11)

Polufinale:

Nizozemska – Danska 26-22 (13-13)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska – Norveška 16-20 (9-11)

Utakmica za 3. mjesto – 18. prosinca

Danska – Francuska

Finale – 18. prosinca

Nizozemska – Norveška

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.