(FOTO) Ćiro i Dalić u MORH-u održali predavanja: Pogledajte kako je to izgledalo

Foto: MORH

Nogometni trener i bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u utorak, 8. svibnja 2018. godine održao je predavanje na temu “Put do uspjeha”. Govorio je o vrijednostima koje povezuju Hrvatsku vojsku i sportaše, o faktorima za uspjeh te vlastitim iskustvima kada je u pitanju vođenje nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednicima Hrvatske vojske i djelatnicima Blažević je otkrio više o izazovima s kojima se susreo na svom trenerskom putu, a u ovoj prigodi potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević zahvalio je legendarnom treneru na povijesnom uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije 1998. godine u Francuskoj.

“Trebalo je znati posložiti tim, pronaći način za stvoriti osjećaj zajedništva te ojačati fizičku i mentalnu snagu hrvatskih nogometaša. S radošću se sjećam tog osjećaja ponosa i zajedništva koje smo imali nakon osvojenog trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu, cijela Hrvatska bila je kao jedno”, prisjetio se Krstičević i sportaše usporedio s vojnicima naglasivši pritom kako u svakom trenutku vojnici, baš poput sportaša, moraju biti spremni odgovoriti na različite izazove.

“Zajedništvo, timski duh, fizička i mentalna snaga su vrijednosti koje povezuju hrvatske vojnike i sportaše”, rekao je ministar naglasivši kako će upravo ovakva razmjena iskustva i suradnja sa sportašima dodatno obogatiti i unaprijediti rad Hrvatske vojske te Blaževiću zahvalio na tome što je svoju životnu i profesionalnu priču podijelio upravo sa njezinim zapovjednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blažević se na početku prisjetio poznanstva s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i ratnim ministrom Gojkom Šuškom, koji su, kako je kazao, bili pravi uzor kako se voli domovima i slijedi vlastita vizija.

“Oni su bili pravi tandem, tandem kakav svako samo može priželjkivati. No, moram reći – bez hrvatskih branitelja ništa mi ne bi mogli napraviti ni postići. Nije bilo puta na koji smo odlazili kao reprezentacija, a da nismo pratili ono što vam se događa, da nismo pratili kako se borite i ginete za svoje ideale. To je bio snažan motiv, poseban motiv bez kojeg ništa ne bi bilo moguće”, ispričao je Blažević otkrivši kojih je to sedam faktora za postizanje uspjeha.

“To su talent, motiv, inteligencija, karakter, rad, ambijent i posljednje, možda najdiskutabilnije – sreća. Mislim da je sreća kao pojam diskutabilna jer vjerujem kako sreća dolazi sama po sebi ako si spreman na sebi raditi”, zaključio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predavanju Miroslava Ćire Blaževića u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, nazočio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kojem je ministar obrane Damir Krstičević poželio sreću na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se održati u lipnju 2018. u Rusiji.

“Vjerujemo u vas, vjerujemo da ćete izvući najbolje od naših nogometaša i učiniti nas ponosima”, poručuje Krstičević.

S obzirom na to kako je na inicijativu potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića 2018. godina proglašena godinom aktivnosti i spremnosti hrvatskog vojnika, predavanje Miroslava Ćire Blaževića dio je ciklusa predavanja održanih u Ministarstvu obrane gdje je, između ostalih, predavanje održao i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.