(FOTO) Dalić i sedmorica vatrenih povezanih s BiH osobe godine Večernjakova pečata

Mostar, 22.05.2019. - Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je svečanosti dodjele nagrade "Večernjakov pečat 2019". foto HINA/ FENA/ ml

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić te sedmorica vatrenih Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka i Luka Modrić, čiji su obiteljski korijeni iz Bosne i Hercegovine ili su nastupali za tamošnje klubove, proglašeni su osobama godine na svečanosti dodjele Večernjakova pečata, koja je u srijedu održana u Mostaru i koju je otvorila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj je pečat učinio naše srebro još važnijim. Ovaj je pečat naše srebro učinio zlatnim”, rekao je izbornik Dalić, koji je preuzeo priznanje Večernjakov pečat, stigavši u Mostar posebnim letom iz Pule gdje je nazočio finalu kupa Hrvatske.

“Vatreni su napravili povijesno sjajan rezultat. Vatreni, od kojih dio nas dolazi iz BiH i imaju korijene u BiH, bili su dio tima i ostvarili odlične rezultate jer smo pokazali zajedništvo. Igrali smo s velikim srcem – srcem vatrenim”, rekao je Dalić.

Kako je objavio ocjenjivački sud Večernjeg lista BiH koji organizira ovu manifestaciju, hrvatski vatreni podrijetlom iz BiH su Zlatko Dalić iz Livna, Mateo Kovačić iz Kotor Varoši, Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske, Tin Jedvaj iz Mostara, Vedran Ćorluka iz Dervente, dok su korijeni Ivana Rakitića iz Žepča, Marija Mandžukića iz Bosanske Posavine, a Luka Modrić igrao je u mostarskom Zrinjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je u video izjavi iz Madrida rekao kako ga za Mostar vežu snažne uspomene. “Ovaj je pečat za mene posebno drag”, rekao je Modrić.

Otvarajući manifestaciju hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je očekivanje da će BiH uskoro biti članica Europske unije te da će se ostvariti jednakopravnost svih naroda.

“Djeca i mladi Bosne i Hercegovine zaslužuju budućnost kakvu imaju svi drugi mladi u Europskoj uniji. Zaslužuju biti punopravni građani Europe i Europske unije u kojoj prošlost pamtimo, ali budućnost ostvarujemo kroz zajedništvo razvoja i općeg napretka”, rekla je Grabar-Kitarović. Dodala je da će Hrvatska biti snažan zagovornik puta BiH u EU i ostvarenje jednakopravnosti bh. Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao hrvatska predsjednica učinit ću sve što je u mojoj moći da bude bolje mojem narodu. Ali tražeći bolje za svoje, tražim bolje za sve. Sve ono dobro što želim Hrvatskoj, želim i Bosni i Hercegovini. BiH u kojoj su Hrvati čvrst temelj opstojnosti države, u Republici Hrvatskoj ima nepokolebljivog prijatelja”, istaknula je hrvatska predsjednica.

Večernji list dodijelio je brojna priznanja, a za gospodarstvenicu godine proglašena je Mladenka Grgić, izvršna direktorica i predsjednica Nadzornog odbora Euroherca, a Ivica Nuić vlasnik tvrtke Montmontaža Oprema i predsjednik udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten proglašen je osobom godine u kategoriji ‘Naše gore list’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.