(FOTO) Davis Cup: Hrvatska nije uspjela obraniti naslov

Foto: fah

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na završnom turniru novog formata Davis Cupa. Gube od Španjolske 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Roberto Bautista Agut pobijedio Nikolu Mektića sa 6:1, 6:3, zatim je Rafael Nadal porazio Bornu Goju sa 6:4, 6:3.

Hrvatska više nema izgleda za plasman u četvrtfinale, a time i bez prilike obraniti naslov pobjednika Davis Cupa.

” Nije bilo lako. Jasno je da ne mogu fizički parirati jer dvije godine nisam igrao. Rezultat je više nego realan. Imam osjećaj da sam se jako umarao, pokušao sam provoditi neku taktiku najbolje što sam znao, nekad sam neki poen i dobio. Izlazio sam često na mrežu jer je to jedini način, jer ne mogu fizički izdržati igrati duge poene s njim i onda sam pokušavao kratiti igru što je više moguće”, rekao je Mektić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadal je prvi na svijetu, šta bi ja sad njega trebao pobijediti, to je ludo. Probao sam najbolje što sam mogao. Ranije danas sam rekao da ja ne idem njemu dati ruku, već idem s njime igrati, pa što bude. Misllim da sam mogao još i bolje. To na 4:4 mi je stvarno krivo. Žao mi je, ali ovo je dobro iskustvo za mene i nadam se da ću u budućnosti i pobjeđivati”, rekao je Gojo.

Još igraju Ivan Dodig i Ante Pavić u meču parova protiv Marcela Granollersa i Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.