(FOTO) Davis Cup: Pouille odveo Francusku u polufinale

Foto: fah

Francuski tenisač Lucas Pouille svladao je Fabija Fogninija sa 2-6, 6-1, 7-6 (3), 6-3 nakon trosatne borbe na zemljnom terenu u Genovi i donio pobjednički bod svojoj reprezentaciji kojom su branitelji naslova svladali Italiju sa 3-1 i treću godinu zaredom probili se u polufinale Davis Cupa u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolska – Njemačka u kojem o pobjedi odlučuju David Ferrer i Philipp Kohlschreiber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim se za pobjedu Pouillea pokazao treći set u kojem je Fognini ‘breakom’ došao do vodstva 5-3, ali nije uspio dovršiti posao i izgubio je set u ‘tie-breaku’. U četvrtom setu Francuz je poveo 3-0, što mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Pouille se tako prometnuo u francuskog junaka dvoboja u Genovi, jer je prvog dana u pet setova svladao Andreasa Seppija.

Davis Cup – četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA – FRANCUSKA 1-3 (Genova, zemlja)

Andreas Seppi – Lucas Pouille 3-6, 2-6, 6-4, 6-3, 1-6

Fabio Fognini – Jeremy Chardy 6-7 (6), 6-2, 6-2, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simone Bolelli / Fabio Fognini – Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut 4-6, 3-6, 1-6

Fabio Fognini – Lucas Pouille 6-2, 1-6, 6-7 (3), 3-6

ŠPANJOLSKA – NJEMAČKA 2-2 (Valencia, zemlja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Ferrer – Alexander Zverev 4-6, 2-6, 2-6

Rafael Nadal – Philipp Kohlschreiber 6-2, 6-2, 6-3

Feliciano Lopez / Marc Lopez – Tim Puetz / Jan-Lennard Struff 3-6, 4-6, 6-3, 7-6 (4), 5-7

Rafael Nadal – Alexander Zverev 6-1, 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.