(FOTO) EuroBasket: Lake i očekivane pobjede Srba i Španjolaca

Foto: fah

Košakaši Srbije i Španjolske uvjerljivim su pobjedama okončali nastupe u svojim skupinama u Istanbulu i Cluju na EURU, a trijumfom Srbije je jasno da će Hrvatska u osmini finala igrati protiv Rusije ili Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je u Istanbulu s lakoćom dobila Belgiju s 74-54 te osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini D. Otpor Belgijanaca slomljen je već u prvom dijelu, a nakraju je razlika narasla do +20 poena. Kod Srbije su najbolji bili Marjanović (22) i Bogdanović (15), a kod Belgijanaca Lecomte (12) i Hervelle (10). Srbija će biti pobjednik skupine ako Latvija pobijedi Tursku, a u slučaju pobjede domaćina u zadnjoj utakmici Srbi su drugi.

Španjolska je u Cluju petom pobjedom potvrdila prvu poziciju, a nakraju su svladali Mađarsku s 87-64. Španjolski trener nije na ovoj utakmici odmarao nikoga, igrali su i braća Pau (20) i Marc (10) Gasol, a po 15 poena su postigli Rodriguez i Willy Hernangomez. Kod Mađara je najučinkovitiji bio Ferencz s 17 ubačaja, dok nije igrao kapetan i najbolji igrač Hanga. Španjolci su prvi u skupini, a Mađari u osminu finala ulaze kao četvrti bez obzira na ishod zadnje utakmice između Crne Gore i Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.