(FOTO) Hrvatski kup: Rijeka slavila sa 6:0, dramatične pobjede Gorice i Lokomotive

Vinkovci, 7.10.2020 - Utakmica 1/16 finala Kupa Hrvatske Dilj - Rijeka. foto HINA/ ik

Rijeka, Lokomotiva, Šibenik i Gorica prošli su u šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke, gostovali su u Vinkovcima kod Dilja. Do vodećeg pogotka Riječani su stigli u 30. minuti golom Turčina, a četiri minute poslije Menalo je zabio za 2:0. U 37. minuti Pavičić je zabio za 3:0, u 54. minuti Menalo je zabio svoj drugi gol za 4:0, a u 68. Veldin Hodža za 5:0. Silvio Ilinković je u 75. minuti pogodio za 6:0.

Gorica je protiv istoimenog domaćina pobijedila s 4:3.

Gorica je već u četvrtoj minuti vodila 2:0 golovima Hamada i Mitrovića. U 17. minuti smanjio je Majić, no Gorica se ponovno odmaknula autogolom Sablje u 21. minuti i golom Mitrovića u 28. minuti. Na 4:2 smanjio je Kožić u 35. minuti, a u 58. minuti Geljić je pogodio za konačnih 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je u drami nakon produžetka s 3:2 slavila u gostima kod nižerangiranog Gaja. Goran Tomić izveo je jak sastav i u 56. minuti njegova momča je povela golom Šimića. Gaj je izjednačio u 75. minuti preko Ščurića, a Lokomotiva je opet povela u 80. minuti preko Pivarića. U trećoj minuti nadoknade Gaj je izborio dodatno vrijeme golom Šabana, a u njemu su Zagrepčani golom Kovačevića u 94. minuti ipak osigurali pobjedu.

Slavio je i Šibenik porazivši Croatiju Zmijavci sa 2:0 golovima dvostrukog strijelca Celića (95, 117).

Istra je slomila Polet sa 2:0. Guzina u 87. i Špoljarić u četvrtoj minuti nadoknade zabili su za goste iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oriolik je golom Branimira Kokotivća iz 36. minute pobijedio Split.

Rudeš je u Novigradu slavio s 3:1 i u idućem kolu ga čeka Dinamo, dok je Zagreb nakon produžetaka pobijedio Mladost iz Ždralova sa 1:0, a u osmini finala će igrati protiv Hajduka.

U subotu 10. listopada igraju Varaždin – Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin – Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.