(FOTO) Ivica Kostelić doskijao na Trg , izvučeni startni brojevi

Foto: fah

Ruski skijaš Aleksandar Horošilov prvi će startati na sutrašnjem slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu nakon što je izvukao startni broj 1 na svečanosti izvlačenja brojeva na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Horošilova iz startne kućice na Sljemenu krenut će Talijan Stefano Gross i Šveđanin Andre Myhrer, startni broj 4 izvukao Talijan Manfred Moelgg, kao peti će startati Nijemac Felix Neureuther, a kao šesti i sedmi oni ponajbolji- ukupni pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher i prošlogodišnji najbolji slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Skijaši su po prvi puta u povijesti Svjetskog kupa na izvlačenje brojeva doskijali stazom od Bakačeve ulice do Manduševca, na kojoj će se kasnije večeras održati revijalna utrka 18 pobjednika Svjetskog kupa.

Ivica Kostelić sutra će osmi put predvoditi hrvatske skijaše na slalomskoj utrci na Sljemenu, a uz našeg najuspješnijeg skijaša na startu slaloma bit će još pet hrvatskih predstavnika Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega i William Vukelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U jakom smo sastavu i dobroj formi i mislim da imamo priliku za dobre rezultate. Nadam se da će utrka biti dobra i da će staza izdržati i do visokih startnih brojeva”, rekao je Ivica Kostelić. Ove sezone Kostelić je vozio tek dvije utrke Svjetskog kupa i to neposredno prije Nove godine u Santa Caterini, a nakon utrka u Italiji vratio se u Zagreb gdje se na Sljemenu pripremao za sutrašnji slalom. “Ne mogu reći je li ovo moja posljednja utrka na Sljemenu, ali sigurno nije posljednja u Svjetskom kupu. Volio bih voziti do Zimskih olimpijskih igara sljedeće godine, i nadam se da će me zdravlje poslužiti kako bih tamo mogao biti dobar”, zaključio je Ivica.

Muška slalomska utrka “Snow Queen Trophy“ na rasporedu je 5. siječnja, prva vožnja počinje u 14.45, a druga u 18 sati.

U utrci skijaških legendi nastupa 18 osvajačica i osvajača Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješnija žena, ali i nositeljica najviše svjetskih kupova od svih legendi koje su najavile dolazak je Annemarie Moser-Pröll (63) je Austrijanka koja je 70-ih čak šest puta bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa, zatim domaćica Janica Kostelić (35), osvajačica tri Globusa, koliko ih ima još jedna Austrijanka, Petra Kronberger (47).

Michele Jacot (64, Francuska), Lise Marie Morerod (60, Švicarska), Tamara McKinney (54, SAD), Pernilla Wiberg (46, Švedska), Renate Götschl (46, Austrija), Michaela Dorfmeister (43, Austrija), Nicole Hosp (33, Austrija) i Tina Maze (33, Slovenija) skijašice su s po jednom pobjedom u Svjetskom kupu koje će se spustiti od katedrale do Trga bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.