(FOTO) Na muralima HOS-a, Blage Zadre i Ivana Anđelića u Sesvetama ispisani srpski znakovi: Hoće li policija pronaći počinitelje?

Foto: Navijači, BBB

Navijači, pripadnici Bad Blue Boysa, poslali su nam fotografije na kojima je vidljivo kako su na muralima HOS-a, Blage Zadre i Ivana Anđelića – Doktora u Sesvetama ispisani srpski znakovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je vidljivo na fotografijama riječ je o četiri slova ‘S’ ispisana na ćirilici.

Tko je bio Blago Zadro?

Heroj s Trpinjske ceste Blago Zadro, koji je sa svojim suborcima uništio desetke tenkova, poginuo je 16. listopada 1991. godine. Točno 32 dana kasnije, srpski zločinci su slomili branitelje Vukovara, a čija se obrana počela lomiti Zadrinom pogibijom, koji je za nešto više od dva mjeseca postao jedan od legendarnih vukovarskih zapovjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blago Zadro poginuo je od neprijateljskog rafala u Kupskoj ulici. Tog dana krenuo je u Kupsku ulicu, kao i desetke puta ranije na čelu skupine, i pozvao svoj Turbo vod da ga prati. Dok su se pripadnici Turba spremili i uzeli naoružanje, Blago je već bio otišao. “Čuo se rafal iz Kupske ulice, prišli smo i vidjeli Blagu kako leži na tlu; u prvi tren nismo znali da li se pretvara da zavara neprijatelja ili je stvarno mrtav”, sjeća se Stipo Mlinarić koji je tada imao jedva 18 godina.

Tko je bio Ivan Anđelić – Doktor?

“Ivan Anđelić – Doktor svoje korijene vuče iz Rame, pa je vođen željom da sudjeluje u njenoj obrani, nakon pada Vukovara, došao pomoći svojim velikim ratnim iskustvom. Nakon dolaska, postaje zapovjednik obrane Rame i ustrojava brigadu Rama. Sa svojim suborcima iz Vukovara neumorno prenosi ratna znanja i iskustva na vojnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polovicom lipnja 1992. godine sudjeluje u akciji u kojoj je teže ranjen. Nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, prebačen je u bolnicu u Splitu, gdje operiran, a nakon toga se liječio dulje vrijeme. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu, nastavio je karijeru profesionalnog vojnika. Umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a”, piše Antun Ivanković, predsjednik Udruge Ante Starčević iz Tovarnika.

Tko su počinitelji?

Hoće li policija i u ovom slučaju brzo pronaći počinitelja/e, kao što je to bilo nakon što je zbog bacanja ostatka hrane na Milorada Pupovca nekoliko dana kasnije uhićen 36-godišnji muškarac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.