(FOTO) Napad u Uzdolju: Jednog torcidaša odala tetovaža – isti onaj koji je na Poljudu uletio na teren?

Knin, 28.08.2019 - Pripadnici policije privode uhiæene povezane s napadom na Srbe u kafiæu u Uzdolju prije tjedan dana, na Županijski sud u Kninu. foto HINA/ Šibenik IN/ ds

Protiv pet osoba osumnjičenih za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju podignute su kaznene prijave zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, oštećenja tuđe stvari i nanošenja tjelesnih ozljeda, a jedan od osumnjičenih je u bijegu, rekao je popodne glasnogovornik šibenskog ŽDO-a Emilio Kalabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih i raniji je počinitelj incidenata, a razotkriven je po tetovaži – sudjelovao je u incidentu na Poljudu kada je Hajduk izgubio od Gzire u prvom kvalifikacijskom kolu Europske lige.

Četiri osobe je ispitao zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a jedna od prijavljenih osoba je u bijegu. Stavlja im se na teret da su 21. kolovoza došli u Uzdolje i u lokalu gdje se pratila utakmica Crvene zvezde bez razloga i povoda napali građane koji su gledali utakmicu i nanijeli tjelesne ozlijede nekima od prisutnih i oštetili inventar lokala, rekao je Kalabrić ispred šibenskog suda.

Nakon ispitivanja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni utjecati na ostale svjedoke, ometati kazneni postupak i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer su svi privedeni ranije prekršajno gonjeni prema Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim događajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalabrić je rekao kako nitko od privedenih ipak nije bio umješan u napad na sezonske radnike koji se u lipnju dogodio na Braču.

” Ni jedan od privedenih nije bio umješan u napad na sezonske radnike na Braču, rekao je. Kazao je i kako je riječ o jako mladim osobama, ali da među privedenima nema maloljetnika.

Druga strana priče

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali, postoji i druga strana priče – prema pisanju jednog dijela hrvatskih medija u kafiću Borisa Petka navečer se puštaju četničke pjesme, a vadi se slika ratnog zločinca, Draže Mihailovića, o čemu u hrvatskim medijima nema ni slova. Dakako, ako je i istina da se puštaju fašističke pjesme u kafiću Borisa Petka, dakle, ako je vlasnik kafića sklon fašističkim ratnim zločincima, to nije i ne može biti opravdanje za nasilje. Ako se oplakuje propala fašistička paradržavica takozvana Krajina, to također nije i ne smije biti opravdanje za nasilje, samo razlog za pitanje, zašto policija nije reagirala ako je doista istina da se u kafiću Borisa Petka veličaju četnički zločinci? Da su institucije ove države reagirale pravodobno možda do huliganskog divljanja ne bi ni došlo.

Što se tiče samih navijača Crvene zvezde, zloglasnih Delija, i samoga kluba. Naime, radi se o hordi, a ne o navijačkoj skupini, koja u pravilu gdje god da se pojavi divlja, razbija, maltretira sve oko sebe, uz obavezno veličanje četničkih zločinaca, bilo onih iz Drugog svjetskog rata, bilo onih iz vremena velikosrpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Sve to Delije rade uz podršku i bez osude Crvene zvezde. Kakav je to onda klub? Inače, početkom devedesetih vođa Delija bio je notorni ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan…

Pupovac i NDH…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao je i Milorad Pupovac, inače čelnik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, stranke koja je u koalicija s HDZ-om Andreja Plenkovića, usporedio je današnju Hrvatsku s ustaškom NDH… Ako je Republika Hrvatska isto kao i NDH je li onda Pupovac u koaliciji s poglavnikom?

Na sličan način Pupovčeve riječi na svom Facebooku profilu prokomentirao je i dr.sc. Igor Peternel:

”Pupovac je današnju Hrvatsku usporedio s NDH. Ne znam samo bi li u NDH s Pavelićem bio u koalicijskoj vlasti’‘, napisao je Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.