(FOTO) Premijer Andrej Plenković otvorio 21. Sportske igre mladih

Foto: fah

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u petak je u Prelogu otvorio 21. Sportske igre mladih, upalivši plamen s proslavljenim hrvatskim atletičarem Brankom Zorkom te gradonačelnicima gradova prijatelja Preloga i Malog Lošinja Ljubomirom Kolarekom i Anom Kučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je izvrsna inicijativa koja je u proteklih 21 godinu okupila skoro milijun mladih, te smatram da je treba nastaviti i proširivati. Dobro je da ima i međunarodnu dimenziju. Čestitam i svim drugim gradovima koji će sudjelovati sljedećih mjeseci do tradicionalnog velikog finala u Splitu”, rekao je premijer na otvaranju Sportskih igra mladih koje je ocijenio kao sjajan projekt braće Zdravka i Slavena Marića, a koji je djeci usadio temeljne vrijednosti i mnogi od njih su postali ne samo dobri ljudi, već i odlični sportaši.

“Svako jutro vidim dva mala osmijeha pa sam doista senzibiliziran na temu djece. Mislim da je prekrasno vidjeti kako su zadovoljni i sretni i roditelji, kao i škole i vrtići te svi koji tu djecu prate”, dodao je Plenković.

U Prelogu su bili i ministar turizma Gari Cappelli te državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić koja je istaknula da dugi niz godina prati Sportske igre mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mladi će naučiti što je timski duh, ali i što je život s prirodom, a to je možda i ključno u ovo vrijeme rasta digitalnog društva, tehnologije, komunikacije koja nam omogućuje da svi budemo bliski jedni drugima bez obzira na kojem kraju svijeta živjeli. No, to nas ne bi smjelo sputati da budemo bliski jedni drugima kada je riječ o ovakvim lijepim sportskim aktivnostima od najmlađih dana”, kazala je Kostelić istaknuvši da sport potiče na druženje, razvijanje tolerantnosti i fair playa.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Tijekom godina natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.