(FOTO) Nevjerojatno polufinale Roland Garrosa: Thiem preko Đokovića u finale

epa07634923 Dominic Thiem of Austria reacts after winning against Novak Djokovic of Serbia their men’s semi final match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 08 June 2019. EPA/YOAN VALAT

Austrijanac Dominic Thiem plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je u polufinalu svladao prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5 nakon dvodnevne borbe koja je trajala ukupno četiri sata i 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč koji je u petak prekinut zbog kiše pri vodstvu Thiema 6-2, 3-6, 3-1, nastavljen je u subotu u podne i bio još jednom prekinut zbog kiše. Thiem je kod 5-4 u petom setu propustio dvije meč-lopte, ali je ostao čvrst i realizirao treću meč-loptu u 12. igri.

Austrijancu je to treća pobjeda u devet međusobnih susreta i druga u Roland Garrosu. Godine 2016. u polufinalu pariškog turnira slavio je Đoković, koji je potom u finalu dobio Andyja Murrayja i tako osvojio svoj jedini naslov u Roland Garrosu. No, 2017. četvrtfinale Roland Garrosa pripalo je Thiemu, kao i današnji meč.

Dominica Thiema u finalu čeka Rafael Nadal, koji je u polufinalu svladao Rogera Federera sa 6-3, 6-4, 6-2, te će u nedjelju pokušati po 12. puta osvojiti Kup mušketira. Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavio Nadal, kao i 2017. u polufinalu, te 2014. u 2. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.