(FOTO) Vedran Ćorluka među legendama Vatrenih, u ‘klubu 100’: ‘Vrijeme je za korak više, nije dovoljno pobijediti Argentinu’

Foto; fah

Nakon Darija Srne, Stipe Pletikose, Luke Modrića, Josipa Šimunić, Ivice Olića i Daria Šimića, Vedran Ćorluka je postao sedmi hrvatski nogometaš s najmanje 100 nastupa u dresu ‘Vatrenih’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka se u ‘klub 100’ upisao odigravši posljednjih nekoliko minuta u pobjedi protiv Argentine.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) počasni tajnik Zorislav Srebrić uručio mu je dres s brojem 100, a u ime Europske nogometne federacije (UEFA) dobio je kapu i medalju.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Za braniča moskovskog Lokomotiva ovo je peto veliko natjecanje pri čemu drugo svjetsko prvenstvo, a sudjelovao je i na tri europska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi znamo što znači igrati za reprezentaciju i što ona znači našim navijačima,” kazao je Ćorluka koji je sve ove godine bio primjer kako se odnosi prema nacionalnom dresu.

“To bi trebala biti normalna pojava,” dodao je Ćorluka koji je igrao i za mlađe hrvatske uzraste sakupivši ukupno više od 150 nastupa u ‘kockastom dresu u svim uzrastima.

Za reprezentaciju je debitirao 16. kolovoza 2006. u pobjedi protiv Italije u prijateljskom susretu, a prvi službeni nastup je ubilježio 6. rujna u Moskvi protiv Rusije. Zanimljivo, utakmica se igrala na stadionu Lokomotiva čiji dres Ćorluka nosi posljednjih šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Za sada mu je najbolji rezultat četvrtfinale EP-a u Austriji i Švicarskoj u kojem smo na šokantan način ispali od Turske.

“Došlo je vrijeme da napravimo korak više. Nije dovoljno dobiti Argentinu, Španjolsku ili Njemačku u skupini, sada moramo napraviti taj korak više,” kazao je, ali i odmah upozorio.

“Pokazali smo da smo jaki, ali i sto tako da smo i nepredvidivi. Zato moramo ići iz utakmice u utakmicu. Još ne razmišljamo o osmini finala, imamo utakmicu ispred sebe. Za nas je bitno ostati na ovom nivou kao i do sada.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strane novinare je zanimalo što misli o tome što će Dalić protiv Islanda odmarati svoje ključne igrače.

“To je luksuz koji smo zaslužili našim dobrim igrama. Možemo biti zadovoljni što nakon dva kola možemo odmoriti neke igrače,” kaazao je uvjeren da će momčad koja će dobiti priliku, također biti sjajna.

“Dečki će igrati s još većim žarom,” dodao je.

Hrvatska je i na posljednjem velikom natjecanju, Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj igrala sjajno u skupini, a potom ispala u osmini finala od Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem kako smo izvukli pouku iz te utakmice. Sada smo puno ozbiljniji. Postali smo svjesni koliko smo jaki.”

Međutim, otkrio je kako ih izbornik Dalić i njegov stožer dobro drže na zemlji.

“Stalno nam govore da imamo kvalitetu, ali i upozoravaju nas da još ništa nismo napravili.”

Otkrio je kako je Dalićev pristup ‘legao’ igračima.

“On donosi odluke, ali i razgovara s igračima. Mislim da je po tom pitanju dosta drugačiji od trenera koje smo imali,” kazao je.

Ćorluka nije mogao izbjeći usporedbe ove i ‘brončane’ generacije iz 1998.

“Sve su to naše legende i idoli. Mi 20 godina nismo prošli grupu i nadam se da ćemo se nakon ovog prvenstva približiti njima. Oni su nam bili vodilja i nadali smo se da ćemo biti poput njih,”

Hrvatsku u posljednjem kolu očekuje ogled protiv Islanda u Rostovu na Donu. Prema najavama na stadionu će biti daleko više Islanđana, a i domaći navijači bi mogli navijati za Island jer u Rostovu igraju Bjorn Bergmann Sigurdarson, Sverrir Ingi Ingason i Aagnar Sigurdsson.

“Island će imati više simpatija, ali želim upozoriti ruske navijače da je njihova reprezentacija svoj najveći uspjeh 2008. napravila zbog nas jer smo pobijedili Englesku u Londonu,” poručio je Vedran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.