(FOTO, VIDEO) Europska liga: Fenerbahče slavio protiv Zenita, gosti iskoristili jedanaesterac

Foto: fah

U prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige nogometaši Fenerbahčea su u utorak na svom terenu protiv Zenita iz Sankt Peterburga slavili sa 1-0 (1-0), s tim da gosti nisu iskoristili jedanaesterac u prvom poluvremenu. Uzvrat je 21. veljače u Sankt Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče, kojeg je Dinamo u grupnoj fazi natjecanja dobio sa 4-1, dobro je krenuo u utakmicu i u 21. minuti stiže do vodstva. Nakon kornera loptu je u mrežu pospremio Islam Slimani.

Do kraja poluvremena domaćini su još dva puta zaprijetili, ali bez rezultata. Iako je igra Zenita djelovala jalovo, vodeća momčad ruskog prvenstva mogla je izjednačiti u 44. minuti iz jedanaesterca. No, udarac s bijele točke slovačkog veznjaka Roberta Maka turski vratar Harun Tekin skrenuo je u gredu, a odbijena lopta vratila mu se u ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 15 minuta nastavka Fenerbahče je mogao povećati prednost, ali udarce Elmasa u 57. i Valbuene u 60. minuti obranio je vratar gostiju Andrej Lunev.

Najbolju prigodu u drugom poluvremenu Zenit je imao u 77. minuti nakon kornera. Artem Dzjuba je pucao glavom, ali turski golman bio je na pravom mjestu.

Preostali prvi susreti šesnaestine finala na rasporedu su u četvrtak, 14. veljače, a zagrebački Dinamo gostuje kod češke Viktorie Plzen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice šesnaestine finala Europske lige:
Četvrtak, 14. veljače –
Rapid Beč – Inter
Slavia Prag – Genk
Krasnodar – Bayer Leverkusen
Rennes – Betis
Olympiakos – Dinamo Kijev
Lazio – Sevilla
BATE Borisov – Arsenal
Galatasaray – Benfica
Viktoria Plzen – Dinamo
Club Brugge – RB Salzburg
FC Zürich – Napoli
Malmö – Chelsea
Šahtar Doneck – Eintracht Frankfurt
Celtic – Valencia
Sporting – Villarreal

Uzvratne utakmice:
20. veljače –
Sevilla – Lazio

21. veljače –
Dinamo – Viktoria Plzen
RB Salzburg – Club Brugge
Napoli – FC Zürich
Eintracht Frankfurt – Šahtar Doneck
Valencia – Celtic
Zenit St. Petersburg – Fenerbahče
Villarreal – Sporting CP
Arsenal – BATE Borisov
Inter – Rapid Beč
Genk – Slavia Prag
Bayer Leverkusen – Krasnodar
Chelsea – Malmö
Betis – Rennes
Dinamo Kijev – Olympiakos
Benfica – Galatasaray

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.