(FOTO, VIDEO) Europski debakl Igora Tudora i Galatasaraya, Bjelica prošao, Sablić ispao, ispao i Široki Brijeg…

Foto: fah

Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica izborio je na klupi poljskog Lecha iz Poznanja plasman u 3. pretkolo Europske lige, dok su Igor Tudor s Galatasarayjem i Goran Sablić na klupi Širokog Brijega ispali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lech je u prvom susretu izgubio na gostovanju kod norveškog Haugesund 2-3, no na svom travnjaku je slavio 2-0 i prošao dalje. Zanimljivo, poljski sastav je u prvom susretu gubio 0-3, no u samoj završnici utakmice je zabio dva gola i tako si otvorio vrata prolaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu igranom na stadionu Miejski u Poznanju bilo je 2-0, a golove su zabili Darko Jevtić (32) i Nicki Nielsen (85).

U trećem pretkolu Lech će igrati protiv Utrechta, a prva utakmica je u Nizozemskoj.

Za jedno od najvećih iznenađenja drugog pretkola pobrinuo se švedski Ostersunds koji je u svom prvom europskom nastupu izbacio turskog velikana Galatasaray na čijoj klupi sjedi naš Igor Tudor. Nakon pobjede 2-0 pred svojim navijačima, Šveđani su u Istanbulu odigrali 1-1 i prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Gosti su poveli u 60. minuti golom Brwa Nourija iz kaznenog udarca, a izjednačio je Ahmet Calik devet minuta kasnije. Tudor je nakon poraza u Švedskoj bio izložen žestokim kritikama, a rano ispadanje iz Europe izazvat će nove udare na njegov račun.

Ostersunds u idućoj rundi očekuje luksemburška Fola Esch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska priča je završila i za nogometaše Širokog Brijega koje vodi Goran Sablić. Nakon obećavajućih 1-1 s gostovanja u Škotskoj, Široki je na svom travnjaku izgubio od Aberdeena 0-2 i ispao. Golove za goste zabili su Greg Stewart u 72. minuti i Gary Mackay-Steven u 78. minuti.

Aberdeen će u 3. pretkolu igrati protiv ciparskog Apollon Limassola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.