(FOTO, VIDEO) Francuski kup: PSG bez trofeja, trijumf Rennesa na jedanaesterce

Foto: fah

Nogometaši Rennesa nadoknadili su dva pogotka zaostatka i boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 3-2 (1-2, 2-2) pobijedili favorizirani PSG u finalu Kupa Francuske odigranom na Stade de Franceu te po treći put u klupskoj povijesti osvojili ovaj trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parižani su poveli 2-0 pogocima dvojice brazilskih reprezentativaca, Danija Alvesa u 13. minuti i Neymara u 21. minuti. Rennes je smanjio autogolom Kimpembea u 40. minuti, a strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Mexer u 66. minuti.

Do kraja osnovnog dijela utakmice, kao ni u polusatnom produžetku nije bilo pogodaka pa je o trofeju odluka pala izvođenjem jedanaesteraca, u koje je PSG ušao oslabljen, jer je pred kraj produžetka isključen Kylian Mbappe, zbog opasnog starta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pet serija izvođači na obje strane su bili precizni. U šestoj seriji za Rennes je pogodio Sarr, a 21-godišnji veznjak PSG-a Christopher Nkunku, koji je ušao nakon isključenja Mbappea, poslao je loptu preko grede za veliko slavlje Rennesa i njihovo prvi trijumf u Kupu Francuske nakon 48 godina, a treći ukupno. Pobjednici su trofej primili iz ruku francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

PSG je u 17. finalu išao po peti uzastopni, a ukupno 13. trijumf u Kupu, međutim u ovoj su sezoni Parižani ostali samo na obrani naslova prvaka Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.