(FOTO, VIDEO) Hajduk na Šubićevcu minimalno slavio protiv Šibenika: Crveni karton domaćem igraču i divljanje navijača

Foto: fah

Splitski Hajduk plasirao se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je na Šubićevcu svladao Šibenik s 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Splićanima je put prema pobjedi otvorio izravni crveni karton braniča Šibenika Perice Šare u 30. minuti, a samo tri minute kasnije Nijemac Andre Fomitschow je iz slobodnog udarca pogodio sami lijevi donji kut vrata. Malo tko je očekivao da će biti jedini gol na utakmici, Splićani su s igračem više stvarali prilike, ali je vratar Šibenika Žitnjak branio sjajno i nakraju je Hajduk slavio samo s minimalnih 1-0.

Nažalost, kako smo već pisali, prvo gostovanje Hajduka u Šibeniku nakon šest godina imalo je ružnu uvertiru jer je došlo do tučnjave pripadnika Torcide i Funcuta, a policija je privela 76 huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružne scene na tribinama

Nažalost, utakmicu su obilježile nove nemile scene na tribinama. Nakon brutalnih obračuna i masovne tučnjave na ulicama Šibenika prije utakmice jednim dijelom se nešto od toga preselilo na tribine stadiona na Šubićevcu.  Došlo je i do prekida utakmice zbog ubačenih baklji na travnjak, recimo kako su domaći navijači Funcuti na svoju zapadnu tribinu došli naoružani transparentom s natpisom ”’Support your local football team’, s druge strane došla je i Torcida u velikom broju te je napunila do kraja zapad stadiona na Šubićevcu.

Za bakljadu i privremeni prekid utakmice, kako navode neki mediji, su odgovorni navijači Hajduka koji su u drugom poluvremenu na teren  ubacili nekoliko baklji, a onda su zapalili jedan transparent Funcuta uz skandiranje: ”Ovo je vaše.” S druge strane komentar zbivanja na samoj utakmici većine hrvatskih medija mogao bi se sažeti u jednoj rečenici ”dobro je, s obzirom kako je izgledalo na ulicama grada prije nekoliko sati” kad je interventna policija bila prisiljena reagirati, privedeno je nekoliko desetaka huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Inter u četvrtfinalu Kupa

Do četvrtfinala je došao i Inter koji je u Zaprešiću tek nakon produžetka slavio protiv drugoligaša Sesveta s 2-1. Inter je poveo pogotkom Tomislava Mazalovića (50pen), a za Sesvete je izjednačio Josip Slišković (73), da bi u 116. minuti Zaprešićani ipak došli do pobjede golom Komnena Andrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije danas su i nogometaši Lokomotive i Osijeka izborili četvrtfinale kupa – Osijek je u gostima pobijedio Zadar s 4-0, dok je Lokomotiva teškom mukom slavila kod bivšega prvoligaša Zagreba s 1-0. Osječani su na Stanovima dominirali nad trećeligašem Zadrom i lako došli do prolaza u četvrtfinale golovima Petra Bočkaja (17), Erosa Grezde (49), Andreja Lukića (55) i Nikole Jambora (73). Lokomotiva je u malom gradskom derbiju slavila protiv također trećeligaša Zagreba s minimalnih 1-0, a jedini strijelac bio je Lovro Majer u 28. minuti.

Foto: fah
Foto: fah

U utorak je Rudeš pobijedio Slaven Belupo nakon produžetka s 2-0.

Foto: fah
Foto: fah

Od preostalih susreta osmine finala Novigrad i Dinamo Zagreb igraju 31. listopada, dok je susret Cibalia – Istra 1961 na rasporedu 7. studenoga, a Gorica – Rijeka 14. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.